16 Temmuz 2010 Cuma

Dzeko açılımı


La Gazzetta,manşetten yine Dzeko’yu verdi. Geçen yıldan bu yana birçok kere olduğu gibi adı yine Milanla ilişkilendirildi. İtalyan basını genelde onun ismini andı. Tamam iyi futbolcu da Milan’ın ihtiyacını karşılar mı? Berlusconi geçen sene futbol takımına yatırım yapmayarak zaten bir darbe vurmuştu. Hiç şans verilmeyen Kırmızı Şeytanlar bir ara şampiyonluk potasına girmişti ama sakatlıklar ve onun paralelinde kadronun yetersizliği faturanın Leonardo’ya kesilmesine neden olmuştu.Bu sene biraz daha toparlanır diyordum Milan ama yine 3 büyüklerimiz gibi transfer yaparken acaba bu adamın özellikleri bana uyar mı sorusunu soracağına ismine bakıp kadroya katmaya çalışıyor gibi bir izlenim bıraktı bende.

Edin Dzeko’nun yeteneğine diyeceğim bir şey yok. Ama Milan’ın forvetindeki isim ekmeğini taştan çıkarması gerekir diye düşünüyorum. Zaten elinde bana göre Dzeko’yla eşit gördüğüm bir Huntelaar var.Wolfsburglu gelse ondan daha faydalı olacağının garantisi yok. Milan’ın ihtiyacı biraz daha İbrahimovic tarzı bir adam. Shevchenko’dan sonra onun boşluğu ancak böyle dolar. İbo’nun egosunun büyüklüğünü de düşünürsek Milano ekibi tam onun kalemine göre bir yer.O’nun takımı diyebileceğimiz, tek başına Milan’ın gol yükünü sırtlayabilecek bir isim.

Dzeko ise bu kadar sıkıntıya gelir mi, bu yükün altından kalkabilir mi büyük soru işareti. Sheva gittikten sonra genç Pato ve kurt Inzaghi bir şeyler yapmaya çalışmış ama gol sayısında belli bir seviyeye gelememişler. Borriello ve Huntelaar’da derde derman olamamış. Şimdi düşünün Dzeko’nun tüm bu isimlerden farkını. Bulursanız haberim olsun…

Hiç yorum yok: