12 Temmuz 2010 Pazartesi

10,5 numara-GUTI


Mustafa Denizli geçen sene 10,5 numara istediğini söyleyip Tabata’nın alınmasına ses çıkarmayınca alay konusu olmuştu.Herkes 10,5 numaranın tanımını yapmaya çalışırken Schuster’in kısmetiymiş aranan kan bulundu: Guti. Bugün yapılan açıklamada her konuda anlaşıldığı belirtilen İspanyol yıldızın 2-3 gün içinde İstanbul’a gelmesi bekleniyor.Eğer uçak arıza yapmaz, yani sudan bahaneler olmazsa önümüzdeki sezon Beşiktaş forması giyecek olan Guti’nin süper kariyerini kısa bir şekilde hatırlatalım istedim…

Kariyerini tek kulüpte geçiren ender oyunculardan biri Guti. Real Madrid formasıyla 3 Şampiyonlar Ligi, 5 La Liga şampiyonluğu dahil toplam 15 kupa kazanan yıldız oyuncu başarının merkezinden gelen tam bir winner.

Başkent Madrid’e 20 dakikalık mesafedeki Torrejón de Ardoz’da dünyaya gelen Jose Maria Gutierrez Hernandez, 1984’te ilk defa kapısından girdiği Real Madrid’te 9 yıl sonra ilk kez A takımın formasını giydi.

Ortalamaya vurduğumuzda sezon başına 25 maçta forma giyip 46 gole imza atan Guti, 2 Galacticos döneminde de onca yıldıza rağmen kurtarıcı gözüyle bakılan isimlerden biriydi. Özellikle Zinedine Zidane’ın oyundan kopmasıyla playmaker olarak oynamaya başlayan Guti, öldürücü ara pasları ve kritik golleriyle Real Madrid’i birçok kez ipten alan oyuncuydu. Yıllarca orta sahanın ortasında oynaması nedeniyle yumuşak oyun kuruculardan farklı olarak defansif yönü de belli bir seviyede olan Guti, mevkiinin klasik isimlerinden biri değil.

2000-2001’de attığı 14 golle en skorer, 2002-2003’de 34 maçla en çok forma giydiği sezonu yaşayan Guti, enlerini yaşadığı bu iki dönemde Real Madrid’le lig şampiyonluğu sevincini yaşadı.Milli takım kariyeri ise kulübünde 11’in değişmez ismi olmadığı için uzun soluklu olmadı. 1999-2005 arası sadece 14 kez forma giyen Guti, 1995’te 19 yaş, 1998’de ise 21 yaş altı takımlarıyla Avrupa Şampiyonluğu yaşadı.


1999’da televizyon yıldızı Arantxa de Benito’yla evlenen Guti, 2 çocuğunun annesinden geçen yıl boşanmasına rağmen hala çok yakın arkadaşlar. 2008 yılında Coure Dergisi’nde yayınlanan, bir erkekle öpüşürken çekilen fotoğraflarının montajlandığı iddiasıyla mahkemeye başvuran Guti, davayı kazandı. Fotoğrafların orjinallerini kanıt olarak sunan ve bu sayede eşcinsel olmadığını gösteren yıldız oyuncu hakkında söylenenlere de net bir cevap vermiş oldu.

Hiç yorum yok: