12 Eylül 2010 Pazar

Devlere Darbe


Adam geldi İspanya’ya değişik sonuçlar çıkmaya başladı yine. Real ite kaka yendi Osasuna’yı ve Barça’nın Hercules’e Nou Camp’ta 2-0 mağlup olmasıyla arkasına aldı ezeli rakibini. Ben buna “Mourinho etkisi” diyorum. Geçen sene ilk yarıda işi bitiren Barcelona, bu sezon çok erken aldı yarayı. Lig uzun maraton, daha çok sular akar köprünün altından ama bu Mourinho’nun olduğu yerde çok şeyde olur. Ligin bugünlük görüntüsü bana Capello’nun 2.gelişini hatırlatıyor. Bakalım daha neler göreceğiz.

İtalya’da ise yıldızların olmadığı ilk haftada rakip filelere 4 gol bırakan Milan, maçı izlemedim ama 2-0 yenilmiş Cesena’ya. İleri 3’lü İbrahimovic-Pato-Ronaldinho. Robinho 56’da girmiş Ronaldinho’nun yerine. Daha Milan’ın çok işi var. Son 2 sezon hücum hattında sıkıntı çekmişlerdi. Şimdi bolluk var ama takımın oturması için de zamana ihtiyaç var. Allegri’nin çapı yeter mi Milan’ı zirveye taşımaya bilinmez. Yoksa Inter’le karşılaştırdığında aradaki kadro farkı kapandı. Ancak teknik adam farkı hala çok açık.

İngiltere’de ise Manchester United’ın başına gelen düşmanımın başına gelmesin. 90+ larda iki tane yiyorsun. Devamında da Everton %100 kaçırıyor, 3 puan cepte derken beraberliği zor kurtarıyorsun. Vallahi akıl alır gibi değil. Bu maçta Ferdinand, Rooney, Carrick, Valencia gibi eksikleri vardı ama sanki havası kaçmış United’ın. Takım Rooney’nin ayaklarına bakıyor. O oynamazsa geçen sene kaçırdıkları şampiyonluk gibi çok zorluk çekiyorlar. Bu gidişle işleri zor bu sezon. Olağanüstü durumlar yaşamazlarsa eğer Chelsea zaten bu sene doludizgin gidecek gibi. Arsenal desen kaleci sıkıntısı yaşamazlarsa sonuna kadar yarışın içinde olurlar. O yüzden Ferguson’ın canı bu sezon sıkılabilir biraz.

Sıra geldi ülkemizden bir deve. Fenerbahçe dibe doğru gitmeye devam ediyor. Aykut Kocaman Alex’ten çok çabuk vazgeçiyor. Bugün çıkarmasa onu, belki de çok kötü oynadığı maçta kritik bir 3 puan kazanabilirdi. Öte yandan savunmanın göbeğinde yedek bir stoperin olmaması skandal. Yobo çıktıktan sonra oyuna giren Selçuk. Savunmada oynadığı maç sayısı son 8 yılda en fazla 3’tür. Bu nasıl iş Aykut hocam. Hadi Bilica’yı almadın yabancı sınırlamasından, Bekir nerede, başka stoper yok mu Fenerbahçe spor kulübünde. Aykut hoca için yolun sonu görünüyor.

Hiç yorum yok: