21 Eylül 2010 Salı

Haftanın Panoraması


Derbilerle ve derbi tadında dev maçlarla baş döndürücü bir haftayı geride bıraktık. Fenerbahçe-Beşiktaş, Manchester United-Liverpool, Atletico Madrid-Barcelona. Hepsinde ayrı bir hikaye, ayrı bir heyecan vardı. Biz ülkemizden başlayalım.
Gözler hiç şüphesiz derbideydi. Dünde yazdığım gibi aman aman bir futbol yoktu sahada ama maçın heyecanı derbiye yakıştı. 2 büyük birbirini yerken 3.sü Galatasaray 3 puanı cebe atarak ilk 2 haftanın travmasını atlattı. Bursa ise Valencia faciasından sonra zor geçmesi beklenen bir haftada-karar daha açıklanmasa da-3 puanı kolayca cebine attı. Maçtan sonra Tolunay Kafkas ve İbrahim Kızıl hakeme yükleniyor ama boşuna. Ne yapacaktı adam. Sen kendi taraftarına kızacaksın baba. 3 dikiş atılmış hakemin kafasına. Ne bekliyordun ki maçın devam etmesini mi? Seminerlerde hakemlere çok net bir şekilde deklare edilmiş bu karar. İbrahim Kızıl’ın röportajını da dinledim. ‘’Atanlar bizim taraftarımız mı emin değilim’’ diyor. Bu da ayrı bir komedi. Bakarsın polis kameralarına anlarsın bu kadar basit.

İngiltere’de haftanın maçı ve hatta tek izlenebilir maçı Manchester United-Liverpool’du. O maçta da kelimenin tam anlamıyla Berbatov şov vardı. Bulgar oyuncu kendine geldi bu sezon. Geçen yıl uyum süreci uzun sürünce, acaba tutmadı mı bu transfer yorumları yapılıyordu ama bu seneye çok iyi başladı yıldız oyuncu. Özellikle attığı 2.gol kötürümü ayağa kaldırır ‘’Glory Glory Man. United’’ dedirtir. Arkadaş o neydi öyle. Liverpoolluyum ama kazansak ayıp olurdu Berbatov’a.

İspanya’da ise gözler Atletico Madrid-Barcelona maçındaydı doğal olarak. Barcelona, La Liga’da en çekindiği maçı kayıpsız atlattı. Ancak Barcelona’nın galibiyetinden çok Ujfalusi’nin ‘’yeter lan bizi maymun ettiğin’’siniriyle Messi’yi sakatlaması konuşuldu. AS’ın ana sayfasındaki fotoğrafı görünce insanın verilmiş sadakası varmış diyesi geliyor. Sadece 2 maç oynamayacak Arjantinli. Mourinho üzülmüştür, şöyle 1-2 ay oynamasa büyük avantajdı Real için.

İtalya’da ise Milan puan dağıtmaya bu haftada devam etti. Maç 1-1 bitince sanmayın ki Milan ezdi olmadı. Catania galibiyeti kaçıran taraftı. Sakatlar şimdiden dert açtı Milan’ın başına. Inter ise lige şaşırtıcı şekilde çok kötü başlayan Palermo deplasmanında 1-0’dan 2-1’lik galibiyeti aldı. Etoo’nun senesi olacak gibi bu sezon. Palermoyla böyle bir zamanda oynamak büyük avantaj. Juventus ise belalısı Udinese’yi deplasmanda gole boğarak moral buldu.

Almanya’da ise Schalke irtifa kaybetmeye devam ediyor. Bu haftada Ruhr derbisinde Dortmund’a evinde kaybetti. 2 hafta daha mağlubiyet olursa, inanılması güç ama Magath’la yollar ayrılabilir. Bu sene şampiyonluk adaylarından biri olarak gösterilen Schalke’nin şu anki durumu içler acısı. Bayern Münih ise aralarındaki tarihsel rekabetin meşhur olduğu Köln’le evinde berabere kaldı. Alman ligi yine bol sürprizli devam ediyor. İddaa’nın en sakat ligi. Kimin kime çelme takacağı hiç belli değil. Fransa’da ise haftanın maçı Bordeaux-Lyon ama asıl görülmesi gereken Sochaux maçında atılan gollerdi. Spormax’ten mi izlersiniz, internetten mi bulursunuz bilmem ama bir yerden açın izleyin, olmaz böyle goller.

2 yorum:

Ahmet Değirmenci dedi ki...

blog siteme yazar arkadaşlar arıyorum destek amaçlı mezarımdabile.blogspot adlı bir beşiktaş blog sitem var haberiniz olsun katılmak isteyenler bana ulaşabilir

Ihsahn dedi ki...

www.goalsarena.com'dan bütün lig maçlarının özetleri veya golleri izlenebiliyor.