30 Eylül 2010 Perşembe

Şampiyonlar Ligi 2.Gün


Şampiyonlar Ligi’nde 2.günü geride bıraktık. Skor anlamında baktığımızda ‘’hadi canım’’ diyeceğimiz bir sonuçla karşılaşmadık. 2 geceye de baktığımızda herhalde en flaş skor için Inter’in Werder Bremen’i 4-0 yenmesi olarak gösterebiliriz. Bakıyorum da bu sene Etoo’nun yılı olacak gibi. Geçen sezon gerek Serie A’ya alışması, gerekse Mourinho’nun taktik anlayışı nedeniyle Barcelona’dan alıştığımız leblebi kimliğinde değildi Kamerunlu. Ancak bu sezon Milito, biraz daha arka plana geçerken Etoo manşetleri süslüyor. Bremen’in de ipini çeken o oldu. Almanlar her ne kadar, Avrupa tecrübesi en yüksek Claudio Pizarro, Clemens Fritz ve Torsten Frings’ten yoksun çıksa da sahaya böyle bir skor pek Intervari değildi.

2.günün diğer önemli noktalarından biri de İngilizlerin bu kez fire vermemesi oldu. İlk maçlar sonunda en büyük sürprize imza atıp Old Trafford’ta Rangersla berabere kalan Manchester United, 2.maçına çıkan "Chicharito-küçük bezelye’’ lakaplı Hernandezle, Mestalla cehenneminden 3 puanı çıkardı. Babadan oğla geçen aile mesleğinde şu an oynayabileceği en büyük kulüplerden birinde olan Genç Meksikalı, büyük ihtimalle bu golü hayat boyu unutmayacaktır. Bursa’nın da bırakın grubu Avrupa Ligi’ne kalma şansı da gün itibariyle sona ermiştir bence. Kalan maçlarda puan tablosuna baktığımızda hiçbir takımın puan kaybetmek istemeyeceği takım olacaktır Bursa. Bugün bir kez daha gördük ki maalesef bu lig için çok hafif kalıyor.

İspanyollarda ise Barcelona bir kez daha belalısına puan kaptırdı. Real Madrid’in 2 sezondur yenemediği Barça’ya 3 maçtır galibiyet şansı tanımıyor Rubin Kazan. Cüneyt Çakır da tam not almıştır herhalde. Son 20 dakikayı izleyemedim. Orada bir hata yapmışsa diyecek bir şeyim yok ama yönettiği bölümde gerçekten çok iyiydi. Salı oynayan Real Madrid ise ucuz kurtuldu Auxerre’in elinden. 90 dakikayı izleyemesem de özetteki pozisyonlara bakınca anlıyor insan. İtalya’da da Milan’a kök söktüren Fransız ekibi, Real’i de baya bir terletti. Şimdi gözler 3.gün oynanacak Real Madrid-Milan maçına çevrilecek. Geçen sene Pellegrini becerememişti, İtalyanları alt etmeyi. Mourinho’nun ise Inter’deyken derbi karnesi mükemmeldi. Bakalım geçmiş yıllara göre daha da güçlenen Milan’ı devirebilecek mi?

Gruplarda genel olarak favoriler zirveye konsa da beni en çok şaşırtan takım Kopenhag oldu. Kuralar öncesi benim en az şans verdiğim takımlardan biriydi Vikingler ama Panathinaikos’u deplasmanda devirerek 6 puan yaptı şimdiden. Kalan bölümde de bu performansını sürdürürse 2.turun sürpriz takımı olacak.

Hiç yorum yok: