8 Kasım 2010 Pazartesi

Derbilerin ardından


''Sonsuz Tarih''... Bu başlık Marca’nın internet sitesinde. Çok güldüm gerçekten. Ama haksızda değiller. Tam 11 yıldır içeride dışarıda kaybetmiyor Real, Atletico’ya. Bu akşam yine bir klasik yaşandı. İlk 20 dakikada hemen bitirdiler işi. Mesut yine harika oynadı ve akıl dolu bir frikik golüne imza attı. Atletico’nun da kaçırdıkları var ama maçın hakkı hepsi girse en kötü 5-2 olurdu. Barcelona kazandı ama lider hala Real Madrid. 28 Kasım’daki derbiye kadar da bu sıralama kolay kolay değişeceğe benzemiyor.

İtalya’da başkent derbisinde de gülen taraf Roma oldu. Totti iyi ters bağlamış. Birkaç gün önce Lazio yener golü de penaltıdan atarlar diyordu. Roma kazandı hem de 2 penaltı golüyle. Lazio hala lider ama derbinin etkileri olabilir. Hafta içi Cesena deplasmanını kayıpsız atlatmalılar. Yoksa sıkıntı başlar.

Fransa’da ise günlerdir konuşulan derbide gülen taraf PSG’di. Evlerinde 2004’ten bu yana ezeli rakiplerini yenemiyorlardı. Bu galibiyet şampiyonluk yolunda da müthiş moral kazandırır Saint Germain’e. Uzun yıllardır başarıya hasretler. Şimdi bu galibiyet müthiş bir öz güveni de yanında getirecek. Mevlüt de atmış golünü. Ona da tebrikler buradan.

Derbi olmasa da tadında maçlarda oynandı bu hafta. Bunlardan en önemlisi de İngiltere’deydi. Kimsenin şans tanımadığı Liverpool son 2 haftada adeta yeniden doğdu. Kulübün yeni sahipleri bekleniyormuş meğer. Hafta içi Gerrard başroldeydi, bu kez Fernando Torres. Özellikle 2.gol harikaydı. 4.sıradaki Manchester City’yle aralarındaki farkı 5’e indirdiler. Roy Hodgson’da kendine gelmiştir biraz.

Trabzonspor-Galatasaray maçında fazla söze gerek yok. Hak ederek kazandılar. Galatasaray’ın anti-futbol taktiği sonunda patladı. Fenerbahçe’ye karşı forvet Pino tamam da Mehmet Batdal diye bir golcüsü yok mu Galatasaray’ın. O nerede? Niye alındı? Tamamen 0-0’a oynayan bir takım. Sakatlar mazeret olabilir ama bir yere kadar. Sonuçta elinde bölgesinin oyuncuları var. Onları kullan bu kadar korkmaya gerek yok. Şimdi liderin 10 puan gerisindeler. Bu görüntüdeki Galatasaray’ın ise bu farkı kapatıp tekrar yarışın içinde olması çok ama çok zor. Trabzon’u ve Şenol Güneş’i de ayrı tebrik etmek lazım. 3 büyüklerin hepsini devirdiler. Dolu dizgin yollarına devam ediyorlar. Haftaya çok kritik bir Bursa-Trabzon maçı var. Trabzon alacağı bir galibiyetle iyice coşar ve özlenene şampiyonluğun ışığı yanar.

Hiç yorum yok: