1 Kasım 2010 Pazartesi

Futbolun güzelliği


Futbol enteresan bir oyun. Ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor. Maç öncesinde yada sırasında yaşanan bir olay önce yapılan tahminlerin hepsinin çöpe gitmesine sebep oluyor. Maç sırasında bakıyorsunuz bir taraf diğerini eziyor. Diyorsunuz çok rahat olacak galiba. Ama bir bakıyorsunuz, 2.yarı yada sadece 5 dakika da işin seyri bir anda değişebiliyor. Bu hafta çok maç izledim böyle.
Ligimizde 3 büyüklerin maçları böyleydi mesela. Üçü de ilk yarı farklı ikinci yarı çok farklıydılar. Özellikle Galatasaray ve Beşiktaş. İkisi de çok rahat bir şekilde galibiyete ulaşabilecekken puan kaybetmekten son anlarda kurtuldular. Fenerbahçe de çok farklı değildi aslında. İlk yarıyı izleyen sabaha kadar oynansa Fenerbahçe yenilmez derdi. Ancak 2.yarı Sercan’ın kaçırdığı net pozisyonlardan sonra maçın kahramanı Volkan’dı diyebiliyorsunuz.
İspanya’da Real Madrid, ilk yarıyı 1-0 geride kapatıyor Hercules karşısında. Bakıyorsunuz ev sahibi dirençli, bırakmaz diyorsun bu maçı kolay kolay ama bırakıyor işte. Süper yıldızlar devreye giriyor ve bir anda net bir galibiyet çıkıveriyor ortaya. Maç sonunda istatistikler Real ezdi gibi gösterse de aslında çok kolay bir maç olmuyor. Öte yandan ilk haftaların flaş ekibi Valencia’ya bakıyorsunuz. 2 hafta üst üste içeride Mallorca ve Zaragoza maçları var. Diyorsunuz ki 6 puan cepte. Ama olmuyor, 1 puanı zorla alabiliyorlar.
İtalya’da da senaryo çok farklı değil. Son haftalardaki performansa bakıyorsunuz, kadroları görüyorsunuz ve Milan, Juventus’u yener diyorsunuz ama olmuyor. Siyah Beyazlılar çıkıyor, çatır çatır oynuyor ve yeniyor Milan’ı San Siro’da.
İşte bu yüzden dünyanın en güzel ve zevkli oyunu futbol. Ne zaman ne olacağı belli değil. Her zaman heyecan dorukta ve her zaman kitleleri en çok peşinden sürükleyen spor. Kolay kolay değişmeyecek bir gerçek bu.

Hiç yorum yok: