7 Kasım 2010 Pazar

Moratti şokta


Inter’in bugün sahasında Brescia’ya puan kaybetmesinden önce atılmıştı bu başlık. Tottenham hezimetinin ardından. Moratti Benitez’in icraatları karşısında şok oldu diyor La Gazzetta. Başlıkta da görüldüğü gibi bunu 3 bölüme ayırmış. Birincisinde; Oynanan oyun masaya yatırılmış. Maçlar geçtikçe karakterimizi kaybediyoruz demiş. İkincisi taktik açıdan. Tottenham maçında Bale’e önlem alınamamasını garip bulmuş. Son olarak da bazı formsuz oyuncuların kızağa çekilmesi lazım diyor.
***
Başkanın teknik adamın işine karışmasına sonuna kadar karşıyım. Normali de zaten bu ama Moratti’nin gözlemleri de yanlış değil hani. Ama Benitez’i getiriyorsan göreve katlanacaksın bunlara. Liverpool’un başındayken de bundan çok farklı değildi. Sürekli gel-gitler yaşıyorduk. Bir bakıyorduk hah tamam diyorsun, takım oturdu. Bir sonraki maçta takımı tanıyamıyordunuz. Inter de aynı dönemden geçecek anlaşılan. Bugünkü maçı baştan sona izledim. Brescia’nın San Siro’dan bu kadar rahat puan çıkartmaması lazımdı. Inter’in penaltısı şaka gibiydi. Eto’o topun üstüne basıp düştü. Hakem tereddütsüz gösterdi beyaz noktayı. Düşünün o karar olmasa Inter belki de kaybedecekti Brescia’ya. Hücum hattında bir tek Eto’o var. Milito özgüvenini kaybetmiş, Sneijder de bir durgunluk var. Mourinho döneminin ultra sakin takımı gitmiş bir panik havası gelmiş. Hep söylediğim gibi bu sene yine şampiyon olabilirler. Ama görünen o ki ancak kötünün iyisi olarak. Juventus ve Milan’da ki istikrarsızlıkla ancak şampiyon olur gibi gözüküyorlar.
Tamam Benitez’in de handikapları var bu sezon. En büyüğü de müthiş doygunluk içindeki bir kadroyla çalışıyor. Son 4 senede İtalya’nın en başarılı kulübüyle. Tamam da bu kadar kötü olmalımıydı diye soruyor insan. Bana göre bu kadarı fazla. Anlaşılan Moratti’ye göre de.

Hiç yorum yok: