30 Aralık 2010 Perşembe

2010 Böyle Geçti


365 sayfalık takvimler tek yaprağa inip üzerinde 31 Aralık yazan sayfaya sıra geldiğinde kalplerde gelen yeni yılın umudu ve coşkusu kadar geride kalan yılın hüznü ve hesapları da kendine yer bulur. 2011’in futbolda bizlere neler yaşatacağını hiç birimiz bilmiyoruz ama 2010’un nasıl geçtiğini şöyle bir hatırlatmak istedim.
08 OCAK
TOGO MİLLİ TAKIMINA SİLAHLI SALDIRI: 2 ÖLÜ
Afrika Uluslar Kupası öncesi Dünya Togo Milli takımına yapılan silahlı saldırının şoku ile sarsıldı. Aralarında ünlü futbolcu Emanuel Adabayor’un da bulunduğu Togo milli takımını Angola'ya taşıyan otobüse yapılan saldırıda otobüs şoförü ile bir kişi daha hayatını kaybederken aralarında futbolcuların da bulunduğu 10 kişi yaralandı. Togo hükümeti, olaylar sonrası hemen takıma ülkeye geri dönme emri verdi ve takımı turnuvadan çekti. Bu karar üzerine Afrika Konfederasyonu Togo’yu turnuvadan ihraç ettiğini açıkladı ve 4 yıl turnuvalardan men cezası verdi. Togo hem saldırıya uğradı hem de ağır bir ceza aldı. Kupa Togo’suz olarak düzenlendi ama Konfederasyon Mayıs ayında verdiği iki turnuvalık cezayı kaldırdığını açıkladı.
10 OCAK
AFRİKA ULUSLAR KUPASI BAŞLADI
AÇILIŞ MAÇI İNANILMAZ BİR SON 15 DAKİKAYA SAHNE OLDU

Afrika Uluslar Kupası uzun yıllar unutulmayacak bir açılış maçına sahne oldu. Ev sahibi Angola, Mali karşısında seyircisinin de desteğiyle 74. dakikada durumu 4-0’a kadar getirdi, tribünlerde kutlamaların doruğa çıktığı son 16 dakikada ise futbol tarihinin en hızlı geri dönüşlerinden biri gerçekleşti ve Mali 4 gol birden bularak sahadan 4-4'lük beraberlikle ayrıldı.
14 OCAK
SÜPER LİGİN ADRESİ DEĞİŞMEDİ MAÇLAR 2015’E KADAR DIGITURK’TE
2001'den bu yana Süper Lig heyecanını, canlı yayınlarla futbolseverlerle ulaştıran Digitürk, kıran kırana geçen bir ihalede kararlılığını bir kez daha gösterdi ve 321 milyon dolarlık rekor teklifi ile yayın hakkını 2015 yılına kadar bir kez daha aldı.
GALATASARAY’IN ARA TRANSFER ŞOVU
Ara transferin en flaş takımı Galatasaray oldu. Sarı kırmızlı ekip taraftarlarını heyecanlandıran transfer şovuna 14 Ocak’ta İngiltere'nin Everton takımından Avustralyalı savunma oyuncusu Lucas Neill ile bir buçuk yıllık sözleşme imzalayarak başladı. Ardından 21 Ocak’ta Manchester Cityli Jo ve 27 Ocak’ta Tottenhamlı Dos Santos kiralandı. Yenilere yer açmak için Linderoth ve Nonda ile yollar ayrıldı…
15 OCAK
GÖKHAN ÜNAL FENERBAHÇE’DE BURAK YILMAZ TRABZON’DA
16 OCAK
SON 4 YILDA 3 KEZ TÜRKİYE KUPASI’NI KAZANAN
BEŞİKTAŞ BU KEZ GRUPTAN ÇIKAMADI

Türkiye Kupası'nda son dört yılın üçünde mutlu sona ulaşan son Şampiyon Beşiktaş bu kez grup maçlarında pes etti ve çeyrek finale çıkma şansını üçüncü maçını da İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 1-0 kaybederek yitirdi.
26 OCAK
ÇILGIN İNGİLİZ'İN İNANILMAZ REKORU
Guiness rekorlar kitabına girmeye çalışan bir İngiliz, Londra'da çok zor bir denemenin altına imza attı. 26 yaşındaki Dan Magness, Fulham stadı Craven Cottage'dan sektirmeye başladığı topla West Ham stadı Upton park'a kadar giderek amacına ulaştı. 24 saatte 48 kilometrelik yolu topu vücudunun farklı bölgeleriyle sektirerek geçip dünya rekoru kıran Dan Magness zor bir rekorun altına imza attı.
31 OCAK
YILDIRIM DEMİRÖREN YENİDEN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

FUTBOLDA AFRİKA’NIN EN BÜYÜĞÜ MISIR OLDU
Olaylı başlayan Afrika Uluslar Kupası’nda Mısır, Gana’yı 1-0 yenerek üst üste üçüncü toplamda ise beşinci kez mutlu sona ulaştı.

01 ŞUBAT
YAYINCILIKTA YEPYENİ BİR BOYUT: 3D MAÇ KEYFİ BAŞLADI
Futbol Yayıncılığında bir ilk daha yaşandı ve Arsenal - Manchester United karşılaşması Premier Ligin Yayıncı kuruluşu Sky tarafından izleyicilerine 3D teknolojisi ile aktarıldı. Özel gözlüklerle seyredilebilen 3 boyutlu futbol şov taraftarları olduğu kadar iki ünlü menajeri de fazlasıyla memnun etmiş gözüktü.
10 ŞUBAT
GALATASARAY 3-2 ANTALYASPOR
CİM BOM KUPAYA ÇEYREK FİNALDE VEDA ETTİ
Galatasaray, deplasmanda Antalyaspor'a 2-1 kaybettiği maçın rövanşında sahadan 3-2 galip ayrılmasına rağmen, kupaya çeyrek finalde veda etti.
17 ŞUBAT
A MİLLİ TAKIMIMIZIN YENİ PATRONU GUUS HIDDINK
21 ŞUBAT
BEŞİKTAŞ 1-1 GALATASARAY
Yeni yılın ilk derbisinde kazanan olmadı. Goller Arda ve Sivok’tan geldi. Bu sonuç Bursaspor ve Fenerbahçe’ye yaradı.
25 ŞUBAT
AVRUPA LİGİ’NDE ÇİFTE HÜSRAN
Ülkemizi Avrupa Liginde temsil eden iki ekibimiz Fenerbahçe ve Galatasaray kupaya beklenmedik şekilde veda etti. Sarı Lacivertliler ilk maçta aldığı 2-1’lik mağlubiyetin rövanşında İstanbul’da Lille ile 1-1 berabere kalırken Galatasaray 1-1’in rövanşında Atletico Madrid’e İstanbul’da 2-1’lik skorla boyun eğdi.
15 MART
THY - MANCHESTER UNITED’A DA SPONSOR OLDU
22 MART
TÜRK FUTBOLU VE GALATASARAY ÖZHAN AĞABEYİNİ KAYBETTİ
Türk Sporunun en büyük çınarlarından Galatasaray'a onurla, gururla hizmet etmiş, yöneticilik ve başkanlık koltuklarında oturmuş, sporda centilmenliğin ne demek olduğunu tüm dünyaya göstermiş, beyefendilik denince akla gelen ilk isimlerden Galatasaray eski başkanı Özhan Canaydın 67 yaşında yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak aramızdan ayrıldı.
27 MART
ADNAN POLAT BİR DÖNEM DAHA GALATASARAY BAŞKANI
28 MART
GALATASARAY 0-1 FENERBAHÇE
Şampiyonluk yarışının kızıştığı haftada Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray’ı Ali Sami Yen’de Selçuk’un golüyle 1-0 devirerek lider Bursaspor’la arasındaki puan farkını 3’e indirdi. Galatasaray Kalecisi Leo Franco yediği hatalı golle şimşekleri üzerine çekerken adeta sarı kırmızılı kulüpten ayrılma sürecini de başlatmış oldu.

18 NİSAN
FENERBAHÇE 1-0 BEŞİKTAŞ
ALEX ATTI,BILICA KAZDI,BOBO KAÇIRDI

2009-2010 sezonunun son derbisinde Fenerbahçe Alex’in 2.dakikada attığı golle Beşiktaş’ı 1-0 mağlup etti. Bobo’nun kaçırdığı penaltı vuruşu öncesi Bilica’nın yaptığı hareketi derbiler tarihine geçerken Beşiktaş bu mağlubiyetle şampiyonluk yarışından koptu. Fenerbahçe, lider Bursaspor’la arasındaki 1 puanlık farkı korudu.
19 NİSAN
MUTU, 9 AY MEN CEZASI ALDI
İtalya Olimpiyat Komitesi, doping testi pozitif çıkan Fiorentinalı futbolcu Adrian Mutu'ya 9 ay sahalardan men cezası verdi. Daha önce de kokain yüzünden ceza alan Rumen Yıldız çok daha ağır bir cezadan kendisini zor kurtardı.
25 NİSAN
GALATASARAY 0-0 BURSASPOR
Şampiyonluk yarışının kızıştığı haftada lider Bursaspor, Ali Sami Yen’ne konuk oldu her iki ekibin kaçırdığı goller geceye damga vururken 0-0 biten maç Kasımpaşa’yı 1-0 mağlup eden Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdü ve bitime 3 hafta kala sarı lacivertliler liderlik koltuğuna oturdu.
29 NİSAN
AVRUPA LİGİ’NDE HAKEM CÜNEYT ÇAKIR’A ÖNEMLİ GÖREV
FİFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, Avrupa Ligi yarı final rövanşında Fulham – Hamburg maçını başarıyla yöneterek büyük alkış aldı.

02-05-08-09-15 MAYIS
AVRUPA LİGLERİNDE ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU
Hollanda’da Twente tarih yazarak ilk şampiyonluğunu kazandı. Bundesliga’da Bayern Münih, İngiltere’de Chelsea, Manchester’in 3 senelik hegemonyasını kırarak, Barcelona bir kez daha Real Madrid’i geçerek Inter ise üst üste 5.kez şampiyon oldu.
05 MAYIS
TRABZONSPOR 3-1 FENERBAHÇE
Şanlıurfa GAP Arena Stadı'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor, Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek 8.kez mutlu sona ulaştı. Bordo Mavililerin golleri Umut, Engin Baytar ve Colman’dan geldi.
12 MAYIS
MEHMET TOPAL VALENCIA'DA

AVRUPA LİGİ’NDE İLK ŞAMPİYON ATLETICO MADRİD
Eski ismiyle Uefa Kupası, yeni hali ve yeni ismiyle Avrupa Ligi’ni ilk kazanma şerefi Atletico Madrid’in oldu. İspanyolların uzun yıllardır sessiz kalan ekibi finalin sürpriz takımı Fulham’ı Diego Forlan’ın 2 golüyle devirerek tarihinde ilk kez bu kupada mutlu sona ulaştı.
15 MAYIS
LİGDEN DÜŞENLER, LİGE ÇIKANLAR BELLİ OLDU
Süper lig’in yeni takımları KDÇ Karabükspor, Bucaspor ve Konyaspor olurken
Diyarbakırspor, Denizlispor ve Futbol Federasyonu yönetim kurulu tarafından düştüğü önceden açıklanan Ankaraspor’a bir alt lig yolu gözüktü. Ancak Ankaraspor daha sonra Bank Asya Birinci Lig için de gerekli şartları yerine getiremeyince Federasyon tarafından bir alt kategoriye daha indirildi.
16 MAYIS
TİMSAHLAR TARİH YAZDI, BURSASPOR ŞAMPİYON
Süper ligin son haftası uzun yıllar unutulmayacak bir finale sahne oldu. Fenerbahçe evinde Trabzonspor’u, Bursaspor ise Beşiktaş’ı ağırladı. Fenerbahçe Şampiyonluk için kazanması gereken maçta bordo mavili takımla berabere kalınca Beşiktaş’ı 2-1 mağlup eden Bursaspor tarihinde ilk kez şampiyon olmanın haklı gururunu yaşadı. Kadıköy’de yapılan yanlış anons ise hala rakip taraftarların alay konusu. Stat hoparlörlerinden Bursa-Beşiktaş maçının 2-2 bittiği anonsu sarı lacivertli taraftarları sahaya döktü. Ancak yaşanan kısa süreli bu sevinç gerçeğin öğrenilmesiyle hüsrana dönüşürken rakip taraftarlara da malzeme çıktı.
22 MAYIS
AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ INTER
Bu sene Avrupa’nın en büyüğü İspanya’nın başkenti Madrid’te Santiago Bernabeu’da belli oldu. Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih’i Diego Milito’nun 2 golüyle deviren Inter 45 yıl sonra mutlu sona ulaştı. Bu karşılaşma aynı zamanda Mourinho’nun İnter’in başında son maçı olurken, Portekizli Çalıştırıcının futbolcusu Materazzi ile vedalaşması medyada uzun süre kendisine yer buldu.
28 MAYIS
TÜRKİYE NEFESENİ TUTTU AMA OLMADI, EURO 2016 FRANSA’NIN
Bir rüya sona erdi… Türkiye, aday olduğu 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliğini kıl payı kaybetti. 13 üyenin katıldığı oylama 7-6 Fransa'nın lehine sonuçlandı. Gözler ve eleştiri okları doğal olarak UEFA’nın Fransız başkanı Michael Platini’ye çevrildi.
31 MAYIS
JOSE MOURINHO REAL MADRİD’E, BENITEZ INTER’E

01 HAZİRAN
10 YABANCI FUTBOLCUYA İZÇİN ÇIKTI
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, kulüplerin başvurusunu karara bağladı ve yabancı futbolcu sayısını 10'a çıkardı. Yeni karara göre; sözleşme yapılan 10 yabancı futbolcunun 8'i maç kadrosunda bulunurken, bunların 6'sı takımı adına sahada yer alabilecek. 2 yabancı oyuncu kulübede bulunabilecek.
04 HAZİRAN
BEŞİKTAŞ’TA MUSTAFA DENİZLİ DÖNEMİ SONA ERDİ
10 HAZİRAN
MIROSLAV STOCH FENERBAHÇE’DE

BEŞİKTAŞ’IN YENİ PATRONU BERND SCHUSTER
11 HAZİRAN
DÜNYA KUPASI VUVUZELA EZİYETİYLE BAŞLADI
4 yıllık özlem sona erdi ve dünyanın en büyük kupası Shakira’nın da verdiği konserle muhteşem bir açılışla başladı. Açılış maçında ev sahibi Güney Afrika ile Meksika 1-1 berabere kalırken kupaya damga vuracak Vuvuzela ve yeni top Jabulani daha ilk maçtan eleştirilmeye başlandı.
13 HAZİRAN
RICARDO QUARESMA BEŞİKTAŞ’TA
17 HAZİRAN
FRANSA FRANSA OLALI BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİ
Raymond Domenech yönetimindeki Fransa Meksika’ya 2-0 yenilerek 2.tura çıkma şansını mucizelere bırakırken teknik direktör ile futbolcular adına konuşmak isteyen Anelka beklemediği bir tepki ile karşılaşınca Domenech’e ağır küfürler savurdu ve kadro dışı bırakıldı. Rezalet bununla da bitmedi Anelka’nın kadro dışı bırakılmasını haksız bulan futbolcular üç gün sonra antrenmana çıkmadılar ve otobüste durumu protesto ederek Domenech’e bir mektup verdiler. Fransa parlamentosu olayı kepazelik olarak yorumlarken spor bakanı acil olarak Güney Afrika’ya gitti. Fransa’nın beklendiği gibi elenmesi ardından Euro 2016’nın alınması esnasında kahraman ilan edilen Federasyon başkanı istifa etti. Turnuvanın ilerleyen günlerinde Platini bir restoranda ani bir rahatsızlık geçirirken, takımdan ayrılan teknik direktör Domenech aylar sonra bir poker reklamı ile ortaya çıktı. Kısacası Fransa Fransa olalı 2010’daki kadar zulmü bir arada görmedi.
26 HAZİRAN
FENERBAHÇE’DE DAUM GİTTİ AYKUT KOCAMAN GELDİ
27 HAZİRAN
1966’NIN RÖVANŞI 2010’DA GERÇEKLEŞTİ
2010 Dünya Kupası 2.turunda Almanya, İngiltere’yi 4-1’lik skorla dağıtırken 54 yıl önce olduğu gibi maça yine topun çizgiyi geçip geçmemesi damga vurdu. Ancak bu kez canı yanan İngiltere’ydi. Maç sırasındaki tekrarlarda topun çizgiyi net bir şekilde geçtiği görülürken bu olay Dünya basınını günlerce meşgul etti.
FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter de, maçın ardından Johennesburg'da düzenlediği basın toplantısında, Frank Lampard'ın, hakem tarafından verilmeyen golü için özür diledi.

03 TEMMUZ
GALATASARAY’DA HALDUN ÜSTÜNEL İSTİFA ETTİ
06 TEMMUZ
ABDELKADER KEITA GALATASARAY’DAN KOPTU
Galatasaray, müthiş yetenekli ama bir o kadar sorunlu yıldız oyuncusu Abdülkader Keita'yı Katar'ın Al Sadd takımına verdi... Ani gelişen transfer operasyonunda Fildişili futbolcu için sarı- kırmızılı kulüp 8 milyon 150 bin Euro bonservis ücretini kasasına koydu.
08 TEMMUZ
LORIK CANA GALATASARAY’DA
11 TEMMUZ
İSPANYA TARİHİNDE İLK KEZ DÜNYA ŞAMPİYONU
19. Dünya Kupası’nın sahibi İspanya oldu. Güney Afrika’da düzenlenen dev organizasyonun finalinde Hollanda’yı deviren Matadorlar tarihinde ilk kez mutlu sona ulaştı. Almanya üçüncü, Uruguay dördüncü olurken turnuvanın en değerli oyuncusu ödülünü Uruguaylı Diego Forlan aldı. Alman Thomas Müller de altın ayakkabının sahibi oldu.
21 TEMMUZ
GURBETTEKİ DOSTLUK DERBİSİ FENERBAHÇE’NİN
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Almanya'daki Dostluk Derbisini Fenerbahçe 1-0 kazandı. Sarı Lacivertliler 14.dakikada Selçuk’un atılmasıyla 10 kişi kalırken gol 30.dakikada Andre Santos’tan geldi.

ISSIAR DIA FENERBAHÇE’DE
23 TEMMUZ
JUAN PABLO PINO GALATASARAY’DA

LAURENT BLANC’DAN TARİHİ KARAR
Fransa milli takımında yeni teknik direktör Laurent Blanc radikal bir karara imza attı ve 11 Ağustos'ta Norveç ile oynanacak olan hazırlık maçında Güney Afrika'daki dünya kupasında 23 kişilik kadroda yer alan hiçbir oyuncuyu çağırmadı.
24 TEMMUZ
MALLORCA’NIN YERİNE VILLARREAL
Uefa ekonomik sorunlar sebebiyle Avrupa Ligi'nden ihraç ettiği Real Mallorca'nın yerine bir başka İspanyol ekip Villarreal'i kupaya davet etti.
27 TEMMUZ
REAL MADRİD EFSANESİ GUTİ BEŞİKTAŞ’TA

04 AĞUSTOS
FENERBAHÇE 0-1 YOUNG BOYS
Fenerbahçe, İsviçre'de 2-2 berabere kaldığı Young Boys'a, İstanbul'da 1-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. İsviçre ekibi bir üst tura çıkarken Sarı-Lacivertlilere Avrupa Ligi Play-off turundan yola devam etmek kaldı.
07 AĞUSTOS
TRABZONSPOR YENİ SEZONA SÜPER KUPA İLE BAŞLADI
5. Kez düzenlenen ve ilk kez iki Anadolu Kulübünün karşı karşıya geldiği Süper Kupa finalinde, Trabzonspor, Bursaspor'u geçtiğimiz sezonun suskun golcüsü Teofilo'nun hat trickiyle 3-0 yenerek yeni sezona kupayla girdi.
07 AĞUSTOS
JAJA TRABZONSPOR’DA
09 AĞUSTOS
SÜPER LİG’İN YENİ İSMİ: SPOR TOTO SÜPER LİG
Türkiye'de futbolun adı artık Spor Toto Süper Lig. 2010-2011 sezonunun başlamasına sayılı günler kala, son yayın ihalesi ile Avrupa'nın en değerli ligleri arasındaki yerini sağlamlaştıran Süper Lig'in isim sponsoru Spor Toto oldu.
11 AĞUSTOS
MAMADOU NIANG FENERBAHÇE’DE
14 AĞUSTOS
SPOR TOTO SÜPER LİG BAŞLADI
52.yaşına giren Spor Toto Süper Lig’in ilk gününde Sivasspor, Galatasaray’ı 2-1 mağlup ederken Beşiktaş, Bucaspor deplasmanında 3 puanı tek golle aldı.
17 AĞUSTOS
TARİHE GEÇEN TÜRK: MESUT ÖZİL REAL MADRİD’TE
Alman Milli takımıyla Dünya Kupası’nda göğsümüzü kabartan Mesut Özil, Barcelona’nın ısrarla istemesine rağmen İspanyol devi Real Madrid’le 6 yıllık sözleşme imzaladı. Mesut böylece Real Madrid tarihindeki ilk Türk futbolcu oldu.
22 AĞUSTOS
DELGADO, BEŞİKTAŞ’TAN AYRILDI
26 AĞUSTOS
AVRUPA LİGİ’NDE 1 DÜĞÜN 3 CENAZE
Avrupa Ligi’nde gruplardan önceki son eleme turunda Beşiktaş’la sevindik. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’la üzüldük. Beşiktaş, Helsinki’yi zorlanmadan geçerken Sarı kırmızılılar Ukrayna’nın zayıf ekibi Karpati Liviv’e, Fenerbahçe de aynı şekilde Yunan Paok'a Trabzonspor ise güçlü Liverpool’a kıl payı elendi.

MEHMET AURELIO BEŞİKTAŞ’TA
27 AĞUSTOS
SÜPER KUPA İSPANYA’YA GİTTİ
Şampiyonlar Ligi’yle Avrupa Ligi’ni kazananların karşılaşmasında gülen taraf İspanyollar oldu. Atletico Madrid, Inter’i Reyes ve Aguero’nun golleriyle 2-0 devirerek Süper Kupa’yı da müzesine götürerek duble yaptı.
29 VE 31 AĞUSTOS
IBRAHIMOVIC VE ROBINHO MILAN’DA
31 AĞUSTOS
NİJERYALI YOBO, FENERBAHÇE’DE

01 EYLÜL
FATİH TEKKE BEŞİKTAŞ’TA
Beşiktaş yönetimi, ilk transfer döneminin bitimine saatler kala Rusya'nın Rubin Kazan takımında forma giyen Fatih Tekke'yi renklerine bağladı.. Siyah-Beyazlı kulüp, milli futbolcuyla iki yıllık sözleşme imzalasa da ilerleyen zamanda Fatih ile Teknik Direktör Schuster anlaşamadı. Yönetim çareyi devre arasında Fatih ile yolları ayırmakta buldu.
19 EYLÜL
FENERBAHÇE 1-1 BEŞİKTAŞ
2010-2011 sezonunun ilk derbisinde Beşiktaş, yıllar sonra Kadıköy’den puanla döndü. Yeni transferlerin damga vurduğu gecede Fenerbahçe Niang’la öne geçse de Guti penaltıdan maçın skorunu belirledi.
20 EYLÜL
GAZİANTEPSPOR – BURSASPOR MAÇI YARIDA KALDI
Spor Toto Süper Lig'de, 5. haftanın kapanış mücadelesi olan Gaziantepspor - Bursaspor maçı tamamlanamadı. Karşılaşmasının ikinci yarısında Bursaspor 1-0 öndeyken tribünden atılan yabancı bir cismin yardımcı hakem Muharrem Yılmaz'ın kafasına isabet etmesi ve yaralanmasına yol açması üzerine, hakem Deniz Çoban maçı 63. dakikada tatil etti...Futbol Federasyonu sonrasında verdiği kararla maçı 3-0 Bursaspor lehine tescil etti.
29 EYLÜL
10 YIL SONRA ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE BİR TÜRK HAKEMİ
FİFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, Şampiyonlar Ligi gruplarında Rubin Kazan-Barcelona maçını başarıyla yönetti. Bu seviyede en son 10 yıl önce Oğuz Sarvan düdük çalmıştı.
08 VE 12 EYLÜL
EURO 2012 YOLUNDA ÇİFTE KAZA
Eylül ayında 4 gün ara ile oynadığı iki maçı kazanarak Avrupa Şampiyonası elemelerine iyi bir başlangıç yapan A milli takımımız ekim ayında 4 gün ara ile oynadığı iki maçı da kaybederek hepimizi üzdü. Berlin’de Almanya’ya 3-0 kaybeden milliler Bakü’de de Azerbaycan’a 1-0 mağlup olarak grupta işini zora soktu.
21 EKİM
GALATASARAY’DA RIJKAARD GİTTİ HAGI GELDİ
Ankaragücü mağlubiyetinin ardından 1,5 yıl çalıştığı Frank Rijkaard'la yollarını ayıran Galatasaray, eski teknik direktörü Gheorghe Hagi ile anlaştı. Hagi'nin yardımcılığına da Tugay Kerimoğlu getirildi.
24 EKİM
GALATASARAY 10 YIL SONRA KADIKÖY’DE PUAN ALDI
Yeni teknik direktörü Hagi’yle Kadıköy’e gelen Galatasaray, 10 yıl sonra sahadan puanla ayrıldı. Bu sonuçla Hagi, güven tazelerken Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Şükrü Saracoğlu’ndaki ikinci derbisinde de gülemedi.
26 EKİM
AHTOPOT PAUL ÖLDÜ
Dünya Kupası boyunca yaptığı isabetli tahminlerle gezegenin en popüler hayvanı haline gelen Ahtapot Paul’ün Almanya’da öldüğü açıklandı. Bu habere en çok iddia severler üzüldü.
18 KASIM
GALATASARAY’DA MISIMOVIC KADRO DIŞI
22 KASIM
FENERBAHÇE’NİN 3000. LİG GOLÜ KAPTANI ALEX’TEN GELDİ
27 KASIM
MANUEL FERNANDES SEZON SONUNA KADAR KARTAL
28 KASIM
BEŞİKTAŞ 6 YIL SONRA DEPLASMANDA GALATASARAY’I DEVİRDİ
Galatasaray ile Beşiktaş’ın ligde peş peşe yaşadıkları puan kayıpları 14. haftadaki derbiyi adeta bir final haline getirdi. Kaybedenin yarıştan kopacağı karşılaşmada gülen taraf siyah beyazlılar oldu. Galibiyeti getiren goller maçın yıldızı Guti ile Nobre’den geldi.

02 ARALIK
DÜNYA KUPASI 2018’DE RUSYA, 2022’DE KATAR’DA YAPILACAK
Fifa’nın Zürih’teki merkezi kritik bir toplantıya daha ev sahipliği yaptı. 2018 ve 2022 Dünya Kupalarını kimin düzenleyeceğinin açıklanmasından aylar önce başlayan rüşvet iddiaları ve 2 icra kurulu üyesinin suçlamalar nedeniyle ihracı bile fazlasıyla gözleri bu kritik toplantıya çevirirken sonuçlar bazılarına göre büyük bir sürpriz kimilerine göre ise gayet doğal oldu. 2018 için favori İngiltere, Rusya’ya organizasyonu kaptırırken 2022 ev sahipliği için kesenin ağzını sonuna kadar açacağını vaat eden Katar’ın oldu.
02 ARALIK
AVRUPA’DA 2011’DE YOLUNA BİR TEK BEŞİKTAŞ DEVAM EDECEK
Beşiktaş Bulgar temsilcisi CSKA Sofia’yı deplasmanda mağlup ederek grup maçlarının bitimine bir maç kala Avrupa Ligi’nde bir üst tura çıkmayı garantiledi.
07 ARALIK
BURSASPOR ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE PUANLA VEDA ETTİ
Şampiyonlar Ligi’nde ilk beş maçını puansız kapatan temsilcimiz Bursaspor, Glasgow Rangers ile son maçta 1-1 berabere kalarak ilk puanını aldı ve Avrupa sayfasını kapattı.
11 ARALIK
ALİ SAMİ YEN’E HÜZÜNLÜ VEDA
1945'te 15 bin kişilik kapasitesiyle açılan, daha sonra yenileme çalışmalarıyla resmi açılışı, 20 Aralık 1964'te Türkiye-Bulgaristan karşılaşmasıyla yapılan Ali Sami Yen stadyumu son kez Galatasaray’ın lig maçına ev sahipliği yaptı. Avrupalı yazarların deyimiyle “Ali Sami Yen cehennemi” nde veda beklendiği gibi olmadı ve Cim bom, Gençlerbirliği’ne 2-0 mağlup oldu.
17 ARALIK
BEŞİKTAŞ’IN AVRUPA LİGİ’NDE RAKİBİ DINAMO KİEV OLDU

LİGİN İLK YARISINDA KARADENİZ FIRTINASI ESTİ
Bordo mavililer Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında fırtına gibi esti. 3 büyüklerin hepsini deviren ve ilk yarıyı rekor sayılabilecek 42 puanla kapatan Trabzonspor, 2.Bursa’ya 5, 3.Fenerbahçe’ye 9, Beşiktaş’a 14, Galatasaray’a ise 19 puan fark atarak taraflı tarafsız herkesin alkışını aldı.
19 ARALIK
INTER KULÜPLER DÜNYA ŞAMPİYONU
Birleşik Arap Emirlikleri, Abu Dhabi’de düzenlenen Kulüpler Dünya Şampiyonasında finalde Kongo ekibi Mazembe’yi 3-0 yenen Inter şampiyon oldu. Inter'in Kamerunlu santrforu Samuel Eto'o, Kulüpler Dünya Kupası'nın en iyi oyuncusu seçildi.
22 ARALIK
INTER KUPAYI ALDI AMA BENITEZ’İN GÖREVİNE SON VERİLDİ
Inter’in dünya kulüpler şampiyonu olmasından sadece iki gün sonra, teknik direktörü Rafael Benitez'in görevine son verildi. Kulüpten yapılan açıklamada, 6 ay önce göreve getirilen Benitez ile karşılıklı anlaşmaya varıldığı ve taraflar arasındaki sözleşmenin feshedildiği bildirilirken takımın başına geçen sene Milan’ı çalıştıran Leonardo getirildi.
23-26 ARALIK
BEŞİKTAŞ ARA TRANSFERDE ŞOV YAPTI
SIMAO SABROSA VE HUGO ALMEIDA ARTIK KARTAL

3 yorum:

Mehmet Ali Çetinkaya dedi ki...

çok güzel bir derleme olmuş. emeğine sağlık...

admin dedi ki...

elinize sağlık vallahi ben böyle bir şeyi üşengeçliğimden hayatta yapmazdım.

yalnız ;

Sarı kırmızılılar Ukrayna’nın zayıf ekibi Karpati Liviv’e, Fenerbahçe Fransız Lille’e Trabzonspor ise güçlü Liverpool’a kıl payı elendi.

bölümünde Fenerbahçe Fransız Lille'e değil Yunan Paok'a elendi.

Beyzade dedi ki...

Uyarın için teşekkürler Gökhan...Arada kaçmış valla:))