20 Aralık 2010 Pazartesi

Real Madrid 1-0 Sevilla: Sıradan bir galibiyet


Şöyle bir maçtan sonra başka bir ligde olsa; ''Bu takım şampiyon olacak herhalde, baksana ne kadar hırslı oynuyor. 10 kişi kalmış ama yine de maçı bırakmıyor'' dersiniz. Ama La Liga’nın son yıllardaki klasik görüntüsü bu. Barcelona hemen hiç zorlanmıyor. Real Madrid ise arada taraftarını hop oturup hop kaldıran maçlar oynuyor Santiago Bernabeu’da. Yani Real Madrid’in ben diyeyim 10 siz deyin 15 maçı vardır bu şekilde. Bu takım böyle bir maçı çeviriyorsa kesin şampiyon olur abi diyebileceğiniz. Ama değil işte. Bu maç her ne kadar normal bir ligde çok anlamlı bir galibiyet olsa da burada oldukça sıradan alınması gereken bir 3 puan. Bu maç Real’in Şampiyonluğa giden yolda önemli bir engeli aştığı maç değil. Barcelona’yla arasındaki puan farkının 5 gibi başka bir ligde hiçbir önemi olmayan puan farkına gelmemesi için kazanılması gereken bir maç.

Maçın analizi ise ayrı bir bölüm. İlk yarı Sevilla o kadar iyi oynadı ki taraftarlar devreye 3-0 geride girmedikleri için dua etmişlerdir herhalde. Son dönemde izlediğim en iyi Sevilla’ydı diyebilirim. İkinci yarı ise maç futboldan çıkıp horoz dövüşüne dönüştü. Tabi bunda hakeminde katkısının olduğunu söylemek lazım. Karşılaşmanın zıvanadan çıktığı an ise Carvalho’nun atılmasıydı. İspanya’da bu tip pozisyonlara hakemlerin yaklaşımı çok acımasız. Başka bir ligde olsa faul bile verilmeyecek bir pozisyona La Liga’da hakemler kırmızıyı yapıştırıveriyor. Cannavora da Real’deki ilk sezonunda böyle bir kırmızı görmüştü. Maçı hatırlayamıyorum ama sonrasında Cannavro’nun açıklaması beynime kazınmış; ''La Liga’da kurallar başka ülkelere göre biraz farklı. Alışmam zaman alacak herhalde.'' İspanya böyle bir yer yani. Yeni bir ülkeye gelen her yabancı oyuncu gibi Carvalho da alışacak buna. Portekizliyi savunmuyorum burada yanlış anlaşılmasın. Çokta iyi niyetli bir oyuncu olmadığını biliyorum ama bu kırmızı kart pozisyonu onlardan biri değildi.
***
Sonuçta Real sıradan bir galibiyet aldı. Hiçbir anlam yüklenmemesi gereken sıradan bir 3 puan. Mourinho’nun hafta içi dediği gibi hiç durmadan kazanmak zorundalar. Çünkü bir takılırlarsa Barcelona’nın arkasından sadece bir toz bulutu görürler.

Hiç yorum yok: