24 Aralık 2010 Cuma

Simao Sabrosa


Simao Sabrosa Beşiktaş’ta. Açıkçası bana 2 ay önce Simao Beşiktaş’a gelecek deseler, tatlı bir tebessümle karşılar, hayal görmeye gerek yok derdim. Adam geride kalan 6 ayda 2 kupa kazanmış bir takımın kaptanı, Atletico Madrid’in en önemli oyuncularından biri. Belki hiçbir zaman dünyanın en iyi oyuncularından bir olmadı ama ilk 50 yapsanız, ismini sayabileceğiniz yıldızlardan. O yüzden Beşiktaş büyük iş başardı. Sezon sonu serbest kalıyor, niye beklenmedi denebilir ama bence yönetim riske girmek istemedi. 900 bin euro bonserviste Simao gibi bir yıldıza gözü kapalı verilecek bir miktar.

Ülkemize böyle bir yıldızın gelmesine biz çok sevindik ama Atleticolular da bir o kadar üzgün. Vicente Calderon’daki veda töreninde başkan Enrique Cerezo, ''Burası her zaman onun evi olacak.'' derken Simao da göz yaşlarına hakim olamayarak; ''Atletico’da daha iyi bir oyuncu, daha iyi bir profesyonel oldum. Her zaman bu takımın taraftarı olmaya devam edeceğim.'' dedi. Kolay değil tabi. 3 senedir formasını giydiği Atletico Madrid’le kariyerinin zirvesine çıktı. Belki ilk 2 sezon takım iniş çıkışlar yaşasa da geçen sezon gelen kupalar, sıkıntılı geçen günlerin mükafatıydı.

Aslında kariyerine baktığımızda da çok gezgin bir isim olmadığını görüyoruz. 1997’de ilk profesyonel sözleşmesini yetiştiği kulüp Sporting Lizbonla yaptı. Burada 2 sezonda gösterdiği performansla şimdiki takım arkadaşı Quaresma gibi 15 milyon euroya erkenden Barcelona’nın yolunu tuttu. Burada da 2 yıl geçiren Simao, 2001’de 6 yıl formasını giyeceği ülkesinin bir başka büyük kulübü Benfica’ya geçti. 172 maçta attığı 76 golle Benfica’nın en skorer oyuncusu olan Simao, bir lig, bir kupa, bir de süper kupa sevinci yaşadı. Gösterdiği üstün performansla ülkesinde daha fazla kalamayacağı aşikardı. Ona bir kez daha İspanya yolu gözüküyordu. Geldiği takım ise ülkenin yıllardır suskun olmasına rağmen en büyük kulüplerinden Atletico Madrid’ti. Burada da kendini kabul ettirmesi çok uzun sürmedi. Yıllarca kazandığı tecrübenin meyvelerini bu 3 sezonda topladı Simao. Benfica da olduğu gibi burada da kaptanlık pazı bandını taktı koluna ve İspanya’nın en ateşli seyircisinin göz bebeği oldu.
***
Şimdi de yolu İstanbul’a düştü. Atletico Madrid’te öğrendim dediği profesyonelliğini burada da sergileyebilirse, vatandaşları Quresma ve Almeida’yla gerçekten korkutucu bir hücum hattının üyesi olacak Beşiktaş’ta. Başka söylenecek bir şey yok. Hoş geldin büyük usta.

1 yorum:

WarBlood dedi ki...

Simao'nun da katılımıyla Beşiktaş oldukça etkileyici bir hücum hattına sahip oldu.Shuster defanstaki problemleri de çözerse,Beşiktaş önümüzdeki sezonlara damgasını vurabilir...