17 Ocak 2011 Pazartesi

Barcelona Şampi...


Ne diyor bu adam dediğinizi duyar gibiyim. Ama gerçekten de Real Madrid şampiyonluğa mal olabilecek bir puan kaybı yaptı Almeria deplasmanında. Barcelona’da Malaga’yı yenince puan farkı 4’e çıktı. Hep dediğim gibi başka ligde olsa gülüp geçeceğiniz bu kayıp söz konusu La Liga olunca ve takip ettiğiniz takım Barcelona’ysa çok büyük anlam kazanıyor. Şimdi Real Madrid ezeli rakibini 2.maçta yenmenin dışında bir de ekstra puan kaybı yapmasını bekleyecek ve kendisi bu arada devamlı kazanacak. Sezon sonunda ligin kader haftası olarak bugün gösterilirse hiç şaşırmam. Hoş Real’in Barça’yı ikinci maçta yeneceğinin garantisi de yok. Ama dünyanın en büyük yıldızlarını barındırsa da La Liga bu yönüyle gerçekten sıkıcı bir lig. Bugün İtalya’da Inter, Milan’ın 10 puan gerisinde kalsa da hala bir kredisi var. Manchester United bugün Tottenhamla berabere kaldı diye büyük bir yara almıyor. Diğer bütün liglerde bu durum geçerli. Ama La Liga’da hayır.

Bugünkü maça bakarsak, biraz da Mourinho’nun tercihleri bu sonucu getirdi. Kaka’yı daha hazır olmamasına rağmen ilk 11’de sahaya sürdü. Ronaldo’yu ileride tek oynattı ama Brezilyalı bırakın 90 dakikayı 30 dakikayı bile çıkartamadığı için sahada kayboldu gitti. Kaka, son Atletico Madrid maçında 45 dakika oyunda kaldı. Oyuna girdikten 15 dakika sonra yürümeye başlamış, önemli top kayıpları yapmıştı. Benzema ise oyuna girince Real’in ileri ucu daha bir iş yapar gözüktü. Fransız, her ne kadar bu aralar gol sıkıntısı yaşasa da ileride nasıl oynaması gerektiğini bilen bir oyuncu. Nitekim Granero’nun golünde de pivot santrafor pası verdi. Bunu mevcut kadroda başka yapacak adam yok. Benzema’yla oynamaya mecbursunuz. Zaten bu puan kaybından sonra herhalde acil bir şekilde alınacak golcü masaya yatırılmıştır. Ruud Van Nistelrooy şu an için en güçlü aday. Son dönemde çok fazla sakatlık yaşaması ise en büyük soru işareti. Her ne kadar Hamburg teknik heyeti Hollandalının fit durumda olduğunu söylese de risk olarak duruyor. Vucinic yada Suarez’in adının geçmemesine şaşırıyorum aslında. Büyük takımdan büyük bir yıldız alamayacağınıza göre-Van Nistelrooy’un başlıca düşünülme nedeni bu olmalı-bu ikiliden biri de çok iş yapabilir. Çünkü statik bir forvetten çok Higuain gibi hareketli ve bitiriciliği olan bir isim lazım Real’e. Bu hafta içi yeni isim açıklanır bence. İş işten geçti mi derseniz ben inandığım şeyi başlıkta yazdım.

1 yorum:

Era dedi ki...

daha bugun okudum, suarez ile liverpool gorusuyormus. Oldukca begendigim bir oyuncu, daha ust seviyelere cikmasini arzu ederim. Ama Madrid'in oyun tarzina uygun mu o tartisilir bence.