22 Ocak 2011 Cumartesi

Beşiktaş: 5 Bucaspor: 1


Maçtan önce herkesin dilinde 4'ten aşağısı kurtarmaz vardı, 5 oldu. Beşiktaş bu sezon 17'de 17 yapar diyen fanatiklerden değilim. Hayal kurmaya gerek yok. Bugünkü maçta asla ölçü olamaz ama şunun garantisini verebilirim. Guti-Quaresma ve Simao sahada olursa Beşiktaş müthiş keyif verir, izleyenler televizyon başında, statta mutlu olur. Yani mutluluk hormonu gibi bir takım oluşturdu Beşiktaş. Eksikleri tabiki var. Buca 1 gol attı 3 tane çok net kaçırdı ama Beşiktaş öyle bir futbol oynuyor ki özellikle erken gol bulup öne geçerse rakipleri paramparça yapabilecek bir potansiyel var. İyi kapanan ve kontratağı başarılı uygulayan takımlara karşı ise şu gün itibariyle zorlanır. Geri dörtlünün çok atletik ve sezgisi güçlü olması lazım ki Beşiktaş'ın verdiği pozisyon, yediği gol sayısı azalsın. Bu maçı çok ölçü almamak lazım gerektiğini bir daha hatırlatarak, sahadaki yenilere bir şeyler söyleyelim.

Almeida'nın uyum sorunu olduğu çok belli. İleri uçtaki arkadaşlarıyla her ne kadar milli takımda zaman zaman birlikte oynasa da yine de zamana ihtiyacı var. Bugün birçok pozisyonda topun çok uzağında kaldı. Ancak fizik gücü çok korkutucu bir isim ve şut pozisyonu bulduğunda topu kıran cinsten vuruşları var.
Simao, müthiş bir taktik disiplinle oynuyor. Bireysel özelliklerinin yanında en büyük artısı bu Portekizlinin. Guti ile alışverişi harika. Almeida'nın da kendine gelmesiyle maçların gizli kahramanı olabilir. Simao'ya da gizli kahraman dedim ya düşünün Beşiktaş'ın kadrosunu. Ya da ben kendimde değilim:)))
Fernandes ise oyuna 2.yarı girmesine rağmen hemen göze çarptı. Hem savunmada hem hücumda çok başarılı. Yaptığı hareketler, attığı paslarla hemen göze çarpıyor. Yabancı sınırlaması olmasa gönül ister ki Ernst'le birlikte orta sahada beraber olsunlar. Çünkü takımın %100 ihtiyaç duyduğu bir oyuncu.

Özetle, 2.yarıya iyi bir başlangıç yaptı Beşiktaş. Hafta içi çok kritik bir Trabzon maçı var. Bu maçtan alınacak bir galibiyet, Türkiye Kupası'nda yola devam etmek kadar lig için de ayrı bir motivasyon oluşturacaktır. Ancak bu maçta Nobre yerine Fernandes'le başlamak sanki daha doğru geliyor bana. Nobre her ne kadar çok formda olsa da tek ön liberolu sistem, Trabzon karşısında sıkıntı yaratabilir. Fernandes hücumda da iyi olduğu için Trabzon'u sahasına hapsedebilir siyah beyazlılar. Bu maçtan sonra da Olimpiyat stadında belalısı Büyükşehir Belediye'yle oynayacak Beşiktaş. Yani bir anlamda 2.yarı hedefleri açısından çok kritik bir hafta geçecek siyah beyazlılar için. Herşeyi başarabilecek potansiyel fazlasıyla mevcut. Bunu sahada yapabilecekler mi hep beraber göreceğiz.

1 yorum:

Era dedi ki...

"Yani mutluluk hormonu gibi bir takım oluşturdu Beşiktaş."

Son zamanlarda futblla ilgili duydugum en guzel cumle.

Tesekkurler.