2 Mart 2011 Çarşamba

Galatasaray 0-0 Gaziantepspor: Aslantepe'de Kabus


Maçı stattan izlemenin ne kadar önemli olduğunu bugün bir kez daha anladım. Galatasaray'ın ligdeki maçlarını televizyondan izlediğim için sarı kırmızılıların ne kadar vahim bir durumda olduğunu anlayamamışım. Bugünkü maçtan sonra şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki, Galatasaray ligdeki konumunu fazlasıyla hak ediyor. Yanlış anlaşılmasın ama Galatasaray'ın özeti şu: ''Kötü bir anadolu takımı.'' Yani ligde Kayseri, Gaziantep, Belediye ve diğerleri Galatasaray'ın puan olarak üstündeyse bunun sebebi şanssızlık, hakem hataları falan değil. Tamamıyla Galatasaray'ın çok kötü olmasından dolayı.

İlk yarı başladı, dakikalar ilerliyor. Görüntü aynen şöyle. Gaziantep oyunu yönlendiren, rakip yarı sahasında istediği gibi oynayan ekip. Galatasaray ise rakibinin hata yapmasını bekleyen, sanki ilk maçta avantajlı bir skorla sahaya çıkan ve kontra atak kovalayan bir ekip. İkinci yarıda ise Gaziantep hem oyuncuların hem de teknik direktörünün tecrübesizliği nedeniyle daha bir geri çekilip hücum yapmamayı düşününce Galatasaray biraz baskılı gözüktü. Ama bu baskı pozisyon getirdi mi, hayır. Bir tane Servet'in pozisyonu var. Zaten Galatasaray sahaya öyle bir yayılıyor ki, savunma-orta saha-hücum arasında inanılmaz bir mesafe var. Oyuncular hiçbir şekilde birbirlerine yardım etmiyor. Saha içi organizasyonu sıfır anlayacağınız. Teknik direktörünün oyuna etkisi sıfır. Mesela Hagi bugün inanılmaz bir hamle yaptı maçın 80.dakikasında. Gaziantep tamamıyla geriye çekilmiş beklerken sahada pas trafiğini yönlendirecek tek oyuncu Culio'yu çıkarması akıl alır gibi değil. Bu dakikadna sonra tam da Gaziantep'in istediği doldur boşalta döndü oyun. Kendi kendime Galatasaray'da Hakan Şükür futbola geri döndü de oyuna mı girdi dedim. Çünkü ileride tek Baros var. Servet uyandı işe ileriye çıkayım diyor ama Hagi olmaz cevabı veriyor. Ta ki son 5 dakikaya kadar. Ama orada da ciddi bir tehlike yaratamadılar.

Bu arada maçın hakemi Cüneyt Çakır'a çok tepki vardı tribünlerde. Televizyondan izlemediğimden tartışmalı pozisyonlar için bir şey söyleyemem ama Galatasaraylı futbolcuların kesinlikle iyi niyetli olmadığını belirteyim. Önümde olan bir çok faul, taç pozisyonlaırnda haksız olmalarına rağmen yaptıkları itirazlarla tansiyonu yükseltmeye çalıştılar. Peki Cüneyt hoca çok mu iyiydi derseniz, hayır. O kadar çok gereksiz düdük çaldı ki iki tarafa da oyunun kalitesini çok düşürdü. Kısacası garip bir maçtı bugün izlediğim. Bu yaşıma kadar Galatasaray'ı hiç bu kadar kötü görmemiştim. Takımın ruhu gitmiş, sahada Galatasaray forması giydiğine inanamaması gereken futbolcular ve teknik direktörlük bilgisi çok zayıf olan bir Hagi. Açıkçası Allah Galatasaray taraftarına sabır versin demekten başka bir şey gelmiyor aklıma.

Hiç yorum yok: