4 Mart 2011 Cuma

Spor Toto Süper Lig 24.Haftaya Bakış


KAYSERİSPOR – MANİSASPOR
Kayserispor geçen hafta Trabzon deplasmanında biraz sakin olabilse 3 puanla dönebilirdi. Ama tecrübesizlik böyle maçlarda ortaya çıkıyor işte. Maç boyunca Trabzon’dan daha iyi oynamadılar ama gerçekten müthiş paslaştılar ve Trabzon’un mutlaka kazanmamız lazım stresini iyi değerlendirdiler. Manisa ise Sivas deplasmanında rakibinin ihtiyacına yenik düştü. Maçı Sivas kadar istemediler ve mağlup oldular. Bu maçta ise avantajlı olan taraf tabi ki Kayseri. Manisa özellikle deplasmanlarda çok tehlikeli olsa da favori ev sahibi.
KONYASPOR – ANKARAGÜCÜ
Ankaragücü geçen hafta derbide Gençlerbirliği karşısında adeta bozgun yedi. Skor her ne kadar bir ara 2-2’ye kadar gelse de sahada futbol olarak Gençlerbirliği, rakibini ezdi. Bu maçtan önce Ümit Özat’la yollar ayrılmıştı. Şimdi Ankaragücü, Konya karşısına yeni teknik adamı Mesut Bakkal ile çıkacak. Yeni bir hava getireceği kesin. Konyaspor ise deplasmanda kritik bir mağlubiyet aldı rahat Karabük karşısında. Teknik direktörü Yılmaz Vural’ın da maç sonunda dediği gibi stresten iki pası doğru dürüst yapamadı Konyaspor. Yılmaz Hoca’nın gelmesine rağmen açıkçası Konya’nın işi zor. Çünkü önce oynatmamayı düşünen Ziya Doğan’ın kadrosuna Yılmaz Hoca top oynatmaya çalışıyor. O yüzden işleri zor. Bu maçta ihtiyaç ev sahibi diyor, Ankaragücü’ndeki teknik adam değişikliği de kafaları karıştırıyor. Ev sahibi az bir farkla favori ama ortada bir maç diyebiliriz.
GAZİANTEPSPOR – SİVASSPOR
Gaziantepspor, geçen hafta Eskişehir karşısında yine çok iyi futbol oynamadı. Maçtan önce söylediğim gibi iki denk takımın mücadelesiydi ancak aradaki tek fark Cenk Tosun’du. Yine iki güzel gol atan Cenk’in performansı bu maç için belirleyici oldu. Eskişehir son dakikalarda baskı kurup farkı önce bire indirdi. Hatta biraz daha süre olsa maçın berabere bitmesi büyük olasılık olarak duruyordu ama Gaziantep kazandı. Sivasspor ise geçen hafta kritik maçta evinde Manisa’yı güzel bir oyundan sonra mağlup etmeyi başardı. Maç boyunca galibiyeti ne kadar çok istediğini rakibine hissettirdi. Tehlikeli bölgedeki rakiplerinin hepsinin kaybettiği haftada kazanarak büyük avantaj elde ettiler. Ama şimdi gerçekten zor bir deplasmandalar. Açıkçası kora kor bir mücadele olur ancak favori üstün formuyla Gaziantep.
GALATASARAY – KARABÜKSPOR
Galatasaray geçen hafta ikinci yarıdaki papatya falı formunu devam ettirdi. Yine kendi evinde kazandıktan sonra deplasmanda kaybetti. Aslında geçen hafta tek kelimeyle rezalet bir maç oynanıyordu. Galatasaray ilk ciddi atağında Baros’la öne geçti. İkinci yarı sessiz sedasız devam ederken Galatasaray savunması anlaşılmaz bir şekilde Gökhan Ünal’ı durduramadı ve beraberlik golü geldi. Sonrasında ise futbol komedilik bir savunma hatası ve penaltıyla 3-1’lik skor çıktı ortaya. Yani Belediye 3 gol attı ama bir tane adam akıllı pozisyona girdi. Şimdi yine içeride oynuyor Galatasaray. Karabük geçen hafta içeride zor durumdaki Konya’yı mağlup ederek Emenike’siz bir maç daha kazanmayı başardı. Karabük, Emenike yokken daha bir kontrollü daha bir rakibinin hatasını kollayan oyun tarzında oynuyor. Galatasaray maçında da bu şekilde oynayıp kontra kovalayacaklardır. Hafta içi kupadan elenme, Ayhan’a gösterilen tepkiler, Adnan Sezgin’in istifası gibi olaylara rağmen Galatasaray bu maçın favorisidir.
KASIMPAŞA – ANTALYASPOR
Kasımpaşa iki maçlık galibiyet serisinden sonra geçen hafta Fenerbahçe deplasmanında beklendiği gibi mağlup oldu. Maçı Fenerbahçe ne zaman gol atacak diye izledik adeta. 1-0’dan sonra ilk yarı penaltıyı gole çevirseler belki bir şeyler olabilirdi ama yine de totalde iyi mücadele ettiler. Bu maç ise onlar adına çok daha önemli. Çok az da olsa var olan ligde kalma şansları bu tip maçların kazanılmasına bağlı. Antalya ise Beşiktaş’la garip bir maç oynadı geçen hafta. Rakibi psikolojik olarak zor bir dönemden geçmesine rağmen duran toplar hariç çok etkili olamadılar ve sezon başından bu yana hemen her maç gol yiyen Beşiktaş karşısında gol bulamayarak bende hayal kırıklığı yarattılar. Antalya da ikinci yarı hala galibiyet alamayarak cepten yiyenlerden. Bu maç onlar adına da çok kritik. Kazanırlarsa hem Kasımpaşa’nın ipini çekecekler hem de kendi adlarına çıkış maçına imza atacaklar. Ancak müthiş zorlu ve tam anlamıyla ortada bir maç olduğunu söylemek lazım.
BURSASPOR – İSTANBUL BB
Bursaspor geçen hafta Buca deplasmanında çok kritik bir galibiyet alarak son 2 haftada girdikleri travmadan çıktı. Maçın ilk yarısında daha iyi oynayan taraf Buca’ydı. Bursa ikinci yarıda biraz daha toparlandı ve kalite farkıyla bu zor deplasmandan galibiyetle döndü. Şimdi ise içeride çok tehlikeli bir takımla oynayacaklar. Belediye’nin Galatasaray maçında ne yaptığını yukarıda yazdım. Burada da Bursa’nın hatasını kollayıp puan yada puanlar almaya çalışacaklar. Favorinin kesinlikle Bursa ama Belediye’nin de futbolunu hesaba katıp bir sürpriz ihtimalini de düşünmekte fayda var.
ESKİŞEHİRSPOR – BUCASPOR
Eskişehirspor, Gaziantep’i değerlendirirken yazdığım gibi Cenk Tosun’a mağlup oldu. Maç boyunca iyi mücadele ettiler ama Gaziantep ile aralarındaki en büyük fark hücum bölgesindeki isimlerdi. Maçın son 5-10 dakikasında iyi baskı kurdular ama farkı ancak bire indirebildiler. Buca ise Bursa karşısında ilk yarıda çok iyi oynadı hatta direkten dönen topu bile vardı ama ikinci yarıda Bursa’nın kaliteli ayaklarına teslim oldular. Bu zor deplasmanda da işleri zor açıkçası. Kendi evlerinde olduğu gibi deplasmanda bu kadar iyi oynayamıyorlar. Favorim Eskişehir, maçtaki en büyük sürpriz beraberlik olur gibi duruyor.
BEŞİKTAŞ – TRABZONSPOR
Ligde haftanın maçı. Beşiktaş Buca maçından sonra ligde ilk kez kazandı Antalya deplasmanında. Bundan önceki maçlarına oranla çok daha kontrollü oynadılar. Deplasmanda alınan bu galibiyet takımın moralini kesinlikle yükseltmiştir. Bu takım zaten Fenerbahçe maçını da eksik kalmasa çok büyük ihtimalle kazanacaktı. Ben bu patlamayı şimdi Trabzon karşısında bekliyorum. Bordo Mavililer ise geçen hafta Kayseri’yle Premier lig tadında bir maç oynadı. Kazanabilirlerdi de kaybedebilirlerdi de. Çok garip bir maç oynadılar gerçekten. Bu kadar moral bozukluğundan sonra İnönü stadında işlerinin zor olduğunu düşünüyorum. Maç içerisinde garip etkenler ortaya çıkmazsa Beşiktaş bu maçın favorisi bana göre.
GENÇLERBİRLİĞİ – FENERBAHÇE
Gençlerbirliği geçen hafta derbide Ankaragücü’nü adeta sahadan silerek net bir galibiyet aldı. Açıkçası maçtan önce iki takım arasındaki bu kadar bariz bir fark olabileceğini tahmin etmiyordum ama Gençler gerçekten muhteşem oynadı. Fenerbahçe ise Kasımpaşa’yı rahat yendi. Her ne kadar Kasımpaşa penaltı kaçırmasa ve ilk yarı 1-1 bitse biraz sıkıntı yaşanabilirdi ama Sarı Lacivertliler istediği sonucu sahadan çıkardı. Gençlerbirliği ise zor bir deplasman gibi gözükse de Ankara ekibi bu ligin en zayıf kadrolarından birine sahip aslında. Fenerbahçe’nin zorlanmasına rağmen bu deplasmandan galibiyetle dönmesini bekliyorum.

Hiç yorum yok: