1 Mayıs 2011 Pazar

Haftanın Ardından


İnanılmaz bir haftayı geride bıraktık Avrupa'da. Ligimiz için de aynı şeyi söylemek isterdim ancak büyükler kazanınca, derbide de bir aksiyon yaşanmayınca Avrupa'ya fokuslandım bu hafta. Kapışmaların babası İngiltere'deydi. Manchester United en kötü bir beraberlik koparsa Arsenal deplasmanından şampiyon diyebilirdik ama yenilince Chelsea tekrar umutlandı. Londra'nın mavileri de inanılmaz bir maç kazandı bu hafta hiçte hak etmeyerek. Çizgiyi geçmeyen bir top ve ofsayttan bir gol. Manchester United kaybedince, Chelsea'nin puan farkını üçe indirmesine sebep oldu. Arsenal - Manchester United maçında da hakem sıvamaları devam etti. Vidic'in topa elle müdahelesi penaltı, Owen'ın bacağına yapılan darp zilyon kere penaltı. Ligde heyecanın gelecek haftaya taşınması kadar hakem hataları da ses getirdi. Şimdi Old Trafford'ta tam bir final yaşanacak. Manchester berabere bile kalsa iş biter, Chelsea'nin ise mutlaka kazanması gerekiyor. Başarırsa averajı iyi olduğu için son 2 hafta sıkıntı çekmez. Arsenal'in ise şampiyonluk şansından bahsetmesi için duaya da ihtiyacı var. Haftaya dananın kuyruğu kopar anlayacağınız.

Dananın kuyruğunun kopacağı bir başka yerde Hollanda önümüzdeki hafta. Aslında tansiyona bakarsak Manchester-Chelsea maçını gölgede bırakacak bir karşılaşma oynanacak Amsterdam'da. Twente 71, Ajax 70 puanda. Son hafta Ajax-Twente karşılaşıyor. Ajax 7 yıldır şampiyon olamıyor, diğer tarafta yeni bulduğu unvanını kaybetmek istemeyen Twente. Yürek dayanmaz bu maça. Oturup izleyeceğiz bu muhteşem finali. Teşekkürler Beyaz TV.

Almanya'da şampiyon Borussia Dortmund oldu. Son olarak Rosicky ile Koller ile Bundesliga'nın en büyüğü olmuşlardı. Yani 9 sene önce. Şimdi moda Nuri Şahin Almanya'da. Müthiş bir takım oyunuyla, rakipleri gibi çok öne çıkan bir yıldızı olmadan 7.şampiyonluğu kazandılar. Zaten en çok hak eden de onlardı.
İtalya'da ise Milan kazandı ve 8 puanlık farkı sürdürdü. Haftaya Roma deplasmanına çıkıyorlar. Kazanırlarsa tur atıyorlar. Kaybederlerse de çok bir şey farketmez. Tur, San Siro'da Allegri'nin eski takımı Cagliari maçına kalır.

İspanya'da Real, evinde Zaragoza'ya kaybetti, Barça dayanamadı bu duruma onlarda deplasmanda Socieadad'a mağlup oldu, tam 8 ay sonra. 2.mağlubiyetini alan Katalanlar diğerini ilk iç saha maçında Hercules'e karşı yaşamışlardı. Barcelona 8 puanlık farkı korudu. Asıl maç yine hafta içi orada. Nihayet El Clasico gerginliği bitiyor, herkes rahatlıyor.
Fransa'da ise Lille önde Marsilya 1 puan arkasında at yarışı gibi devam ediyor lig mücadelesi. Marsilya evinde Auxerre ile berabere kalarak müthiş bir avantajı tepti bu hafta. Lille ise düşen Arles'ye 5 attı evinde. Fransa'da yarış İspanya'daki gibi. 5 hafta daha var bitmesine.

Hiç yorum yok: