11 Mayıs 2011 Çarşamba

Harika bir futbol filmi geliyor: ''Will''


İçinizi ısıtacak, futbolun büyüsünü farklı bir şekilde ortaya koyacak güzel bir film geliyor yakında sinemalara. İsmini filmin kahramanından alan “Will”, 2005’te Olimpiyat stadındaki Liverpool-Milan Şampiyonlar Ligi finaline gitmeye çalışan 11 yaşındaki İngiliz çocuğun hikayesini anlatıyor.
“Will” rolündeki Perry Eggelton, dünyadaki en fanatik Liverpool taraftarıdır. İngiltere’nin güneyindeki bir okulda okuyan Will, futbola tutkuyla bağlıdır. Bu tutkusunu bilen babası Gareth (Band Of Brothers ve Life dizilerinden hatırlayacağımız Damian Lewis) İstanbul’da oynanacak yılın en büyük futbol olayı Şampiyonlar Ligi finaline 2 biletle Will’in karşısına çıkar. Ancak Will, rüyalarını süsleyen bu güzel yolculuğa çıkamadan babası Gareth aniden vefat eder. Will, babasının rüyasını gerçekleştirmek için bu yolculuğu ne olursa olsun yapmaya kararlıdır.
Arkadaşlarıyla yaptığı plan doğrultusunda yola koyulan Will, İstanbul yolunda iç savaş zamanında ülkeyi terk eden eski bir Yugoslav futbolcu, Alek (Kristian Kiehling) ile tanışır. Will’in destansı yolculuğunda kendini bulan Alek’in genç çocuğu yardım etmesi ve ikilinin Atatürk Olimpiyat Stadına ulaşmasını konu eden film, hiçbir zaman mücadeleyi bırakmamayı, arkadaşlığı, futbol ve yaşamı anlatıyor.
Buradan ulaşabileceğiniz fragmanında da göreceğiniz gibi bu film için Steven Gerrard, Jamie Carragher ve Kenny Dalglish 5 sene aradan sonra bir kez daha İstanbul’a geldiler. Çok güzel görüntülere sahip olduğunu düşündüğüm Will, bu yaz sinemalarda olacak. IMDB’de net bir tarih olmadığından net bir şey söyleyemiyorum ancak bu güzel filmi kaçırmayın derim.

Hiç yorum yok: