11 Mayıs 2011 Çarşamba

Ronaldo bir rekor kırdı, diğeri sırada


İster sevimsiz deyin, ister ukala. Ronaldo'yu hiçbir şekilde sevmeyebilirsiniz. Onda Messi'nin, Brezilyalı Ronaldo'nun, Zidane'ın, Maradona'nın sempatikliği yok belki ama adam tam bir terminatör. Bugün Getafe karşısında bu sezonki 5.hattrickini yaparak ligde 37. toplamda 50.golüne ulaşarak Madrid efanesi Ferenc Puskas'ı 1 gol farkla geride bıraktı. Kulüp tarihinin bir sezondaki en golcü oyuncusu oldu. Daha ligde 2 maçı var Real Madrid'in. Biri zor Villarreal deplasmanı, diğeri ligden düşmesi haftalar önce kesinleşen Almeria. Yani Ronaldo'nun gollerinin devamı için ucu açık. Portekizli şimdiden Real Madrid tarihine geçti. Ligdeki krallık tacı (Pichici için en yakın rakibi Messi'nin 5 gol önünde. Takım olarak alt edemediler Barça'yı ama Ronaldo, Messi'yi geçerek bir teselli alacakmış gibi gözüküyor. Ronaldo, bir rekora daha çok yakın. İspanya lig tarihinin bir sezonda en çok gol atan oyuncusu olma rekoruna. 1950-51 sezonunda Athletic Bilbaolu Telmo Zarra ve 1989-90 sezonunda bir başka Real efsanesi Hugo Sanchez 38 gol atmışlar bir sezonda. Messi için de bu söylediklerim geçerli ama Ronaldo, matematik olarak daha yakın duruyor şu an.

1 yorum:

Era dedi ki...

kisisel basari yalnizca egoistlerin tamah ettigi birseydir. Buyuk sporcular kisisel basarilari ile birlikte arkadaslarini ve kulubunu de basariya tasir. Real Madrid'in bile bu konuda yuzlerce oyuncusu var. Gol atmak icin yanindaki arkadsina pas vermiyorsan o golun bir kiymeti yok. At senin olsun.

Cok yetenekli cok ozel bir oyuncu olmasina ragmen oyun olgunluguna henuz erisememis. O olgunluga eristiginde suanki toplam effectivity(etkinlik) oraninin 2 belki 3 katina cikabilir. Zidane gibi oyuncular bile bu olgunluga 26 27 yaslarinda erisiyorlar. Harika sporculardan bir anda efsane sporculara donusuyorlar.

Umarim akil erginligi ve spor erginligine 30 undan once ulasir.