30 Temmuz 2011 Cumartesi

2014 Dünya Kupası Grupları


Rio De Janeiro'da yapılan kura çekiminde tüm kıtalardaki eleme grupları belli oldu.
Bizim grubumuz şöyle;
D GRUBU
Hollanda
TÜRKİYE
Macaristan
Romanya
Estonya
Andorra

Bence fena bir grup değil. 1.torbadan son dönem form durumuna baktığımızda hiç istemeyeceğimiz bir rakip geldi. Hem son Dünya Kupası'nın finalisti hem de 2012 elemelerinde tüm rakiplerini eze eze yenen bir Hollanda var. Belki geçmiş dönemlere göre, mesela Hakan Şükür'ün kafa golüyle yendiğimiz dönemdeki gibi güçlü bir Hollanda kadrosu yok ama çok daha organize, savunmayı da son dönemde iyi yapan bir ekip var. Zaten son Dünya Kupası'nda bunu net bir şekilde gösterdiler. Onlarla oynayacağımız maçlarda özellikle evimizde bir şansımız olabilir. Ancak bu maçı da o dönemdeki gibi mesela Bursa'ya almamız lazım. İstanbul'da oynarsak bir anlam taşımayabilir. Atmosferiyle ürkütücü bir statta oynamamız lazım. Geçmiş dönemde Mustafa Hoca büyüklerle olan maçları Bursa'ya alarak çok akıllı bir iş yapmıştı.

Diğer takımlara baktığımızda ise kolay gözükse de dikkatli olmazsak canımızı yakacak takımlar var. Mesela Romanya her ne kadar Hagili dönemi mumla aratsa da her zamanki gibi pis bir Balkan ekolü olarak hem kulüp hem de milli takımlarda canımızı acıtmıştır. Belki yüksek profilli bir takım değil ama nasıl oynaması gerektiğini, hadlerini çok iyi biliyorlar.
Macaristan ise Andorra'yla birlikte benim en az korktuğum ekip. Hem son yıllarda şansımızın onlara karşı çok tutması hem de her ne kadar bir ilerleme yakalasalar da potansiyeli belli bir ülke. Mesela bir Estonya daha çok korkutuyor beni. Soğuk bir hava, kötü bir zemin, deplasmanda Estonya maçını daha korkutucu hale getiriyor. Takımlara baktıktan sonra gerçekçi olmak lazım. 2.lik hedefimiz olacak. Romanya ve Macaristan'la bana göre çekişmeli bir 2.lik mücadelesi vereceğiz. Grup 2.leri play-off oynayacak. Buradan 4 takım Brezilya biletini alacak. Gruplarda eleme maçları 7 Eylül 2012 - 15 Ekim 2013 tarihleri arasında oynanacak.

Grupları belirleyen çekiliş, Brezilya efsanesi Ronaldo'nun elinden geldi. Diğer gruplara baktığımızda ise genel olarak dengeli olduğunu söyleyebiliriz. Son grupta İspanya ve Fransa 5'li grupta karşılaşıyor. Burada İspanya açık favori olsa da Horozların Matadorlar karşısında şansının genelde yaver gittiğini unutmamak lazım.
A grubu da zor olarak nitelendirelebilecek bir diğer grup. Belki hepsi üst düzey değiller ama birbirlerine çok yakın ekipler. O yüzden bu grupta kim çıkarın bahis oranları birbirine yakın olur. İşte 2014 Dünya Kupası'nın diğer grupları;
A GRUBU
Hırvatistan
Sırbistan
Belçika
İskoçya
Makedonya
Galler
B GRUBU
İtalya
Danimarka
Çek Cumhuriyeti
Bulgaristan
Ermenistan
Malta
C GRUBU
Almanya
İsveç
İrlanda Cumhuriyeti
Avusturya
Faroe Adaları
Kazakistan
E GRUBU
Norveç
Slovenya
İsviçre
Arnavutluk
Kıbrıs Rum Kesimi
İzlanda
F GRUBU
Portekiz
Rusya
İsrail
Kuzey İrlanda
Azerbaycan
Lüksemburg
G GRUBU
Yunanistan
Slovakya
Bosna Hersek
Litvanya
Letonya
Liechtenstein
H GRUBU
İngiltere
Karadağ
Ukrayna
Polonya
Moldova
San Marino
I GRUBU
İspanya
Fransa
Belarus
Gürcistan
Finlandiya

Hiç yorum yok: