27 Temmuz 2011 Çarşamba

"Audi Cup"ta İlk Gün...



Bu yıl ikincisi düzenlenen ve ilkinde ev sahibi Bayern Münih'in kazandığı "Audi Cup", bugün oynanan Barcelona-Internacional maçı ile start aldı.

Geçtiğimiz sene otomobil firması Audi'nin 100. yılı şerefine başlatılan turnuvaya ev sahibi olarak Bayern Münih ile birlikte Manchester United, AC Milan ve Boca Juniors katılmıştı. Bu seneki turnuvada ise Manchester United'ın yerine Barcelona, Boca Juniors'un yerine de Internacional yer alıyor.

Sezon öncesi turnuvaların belki de en dikkat çekeni olan turnuva, bugünkü Barcelona-Internacional maçı ile başlamış oldu. Barcelona, normal süresi 2-2 biten maçın penaltı vuruşlarında Internacional'ı 4-2 yendi ve turnuvanın ilk finalisti oldu.

Barcelona 2-2 Internacional (Pen: 4-2)



Barcelona, yedek ağırlıklı olarak çıktığı mücadelenin 14. dakikasında yapılan bir serbest vuruş organizasyonunda Thiago Alcantara ile 1-0 öne geçti. Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan Internacional, 55. dakikada Nei'nin topu boş kaleye yuvarlamasıyla mücadelede dengeyi sağladı.

Ancak golden hemen 5 dakika sonra, Barcelona'nın diğer bir genç yeteneği Jonathan dos Santos golü buldu ve Barca maçta 2-1 öne geçti. Maçın 84. dakikasında Internacional Leandro ile bir kez daha eşitliği sağladı ve maç penaltılara gitti. Penaltılar sonucunda da maçı Barcelona 4-2 kazandı.


 Bayern Münih 1 - 1 AC Milan (Pen: 5-3)


Turnuvanın ilk günündeki ikinci yarı final mücadelesinde de ev sahibi Bayern Münih ile AC Milan karşı karşıya geldi. AC Milan, henüz maçın 4. dakikasında golcü oyuncusu Zlatan Ibrahımovic ile 1-0 öne geçti.

Bu golden tam yarım saat sonra ise, Bayern Münih'in gelişen atağında genç oyuncu Toni Kroos meşin yuvarlağa ceza sahası dışının kaleyi cepheden gören yerinden vurdu ve skoru 1-1'e getirdi. Maçın bitiş düdüğüne kadar başka gol olmadı. Penaltılarda ise Bayern Münih, Milan'a 5-3'lük üstünlük sağladı ve finalde Barcelona'nın rakibi oldu.


Böylece "Audi Cup"ın finalinde ev sahibi Bayern Münih ile Barcelona eşleşmiş oldu. Turnuvanın final mücadelesi de bugün Allianz Arena'da oynanacak.

Hiç yorum yok: