23 Ağustos 2011 Salı

Ne oluyor Wenger Dayı ?!

Highbury Arsenal'i vardı bir zamanlar! Henry, Bergkamp, Pires, Vieira, Adams, Campbell, Seamen ve daha niceleri... O takımın başında da yine uzun yıllar ve şimdi olduğu gibi Arsene Wenger vardı. Arsenal o zaman dünyanın en büyük kulüplerindendi ve futboluyla insanlara "Beni izle!" dedirtiyordu adeta! Ama şimdi nasıl peki? Ergenlik çağını geçen oyuncuları gönderen bir Arsene Wenger ve gelen büyük paralar karşılığında, hala 17 yaşındaki oyunculara para harcayan bir yönetim var Arsenal'de.
21. yüzyılın ilk 5 yılında 2 kere şampiyon olan, 3 kere de ligi ikinci sırada tamamlayan The Gunners, son 5 yılda sadece bir kez Şampiyonlar Ligi finali oynayabildi. Belki son 10 yılın ilk bölümünde başarı olarak çok geride değil Arsenal ama son dönemde takımın bir tane kupa bile kazanamaması ve kaybedilen yıldız oyuncular yerine iyi oyuncular alınamaması, Arsenal'in gitgide çürüyen bir elmaya döndüğünü göstermeye başlıyor.

Yazıyı çok fazla uzatmayacağım. Amaç, Arsenal'in son zamanlarda yaşadığı büyük düşüşü ve yanlış yönetildiği gerçeğini göstermek. Arsene Wenger'in transfer tercihlerinde nokta atışı yapamaması, takım düzeyinde iyi yöne gidilememesi, sakatlıklardan çok etkilenilmesi ve kulübün doğru yönetilmeyişi; Arsenal'in düşüşündeki en büyük etkenler. Arsenal'in durumunu ve sorunun çözümünü gösteren en iyi fotoğraf da aşağıdaki herhalde:

1 yorum:

Adsız dedi ki...

pires bergkamp ljunberg seaman henry vs. izlediğim en güzel takımdı şimdi o halinden eser yok arsenalin