13 Ekim 2011 Perşembe

Play-Off Eşleşmeleri


TÜRKİYE-HIRVATİSTAN
Bosna Hersek-Portekiz
Estonya-İrlanda Cum.
Çek Cumhuriyeti-Karadağ

Eşleşmeler böyle. İyi bir kura bana göre. İrlanda ve Portekiz daha çok korkutuyordu beni. Hıtvatlar bize karşı intikam çığlıklarıyla oynayacaklar ama aşırı motivasyon kurbanı da olabilirler. 2008'de ki kadrolarından çok fark yok. Takım oyununu iyi oynuyorlar ama elenmeyecek bir ekip değil. Tabi bu elemelerde yanımızda fazlasıyla olan şansın devam etmesi lazım. Çünkü bu eşleşmenin favorisi gün itibariyle Hırvatlardır.

Bosna-Portekiz eşleşmesi de 2010 elemelerinin rövanşı niteliğinde olacak. 2 sene önce Bosna bir hayli zorlamıştı güçlü rakibini. Son mçata da Fransa'ya ecel terleri döktürdüler hatta yine klasik, soru işaretleriyle dolu bir penaltı golüyle Play-Off'a kaldılar. Maçın genelinde hak etmişlerdi. Bu maçların havası başka. 2010'da Slovenya'nın Rusya'yı elemesi bunun göstergesi. O yüzden Portekiz kesin eler diyemiyorum.

İrlanda ise finallere kalma yolunda en şanslı takım gibi duruyor. Estonya her ne kadar bir peri masalı yaşıyor olsa da 2010 elemelerinde nasıl elendiği ortada olan öfkeli İrlanda'nın öyle ya da böyle zayıf rakibini elemesini bekliyorum. Trapattoni şovu finallerde göreceğiz gibi.

Çek Cumhuriyeti-Karadağ eşleşmesi de soru işaretleriyle dolu bir kura oldu. Karadağ, yaptığı çıkışla herkesin beğenisini kazandı ancak karşısında da her ne kadar eski gücünden çok uzak olsa da ekol sayılabilecek bir ülke var. Tecrübe ağır basmazsa favorim Karadağ. Sonuçta İrlanda'nın ki hariç diğer hepsi her türlü sonuca açık eşleşmeler. Bekleyip göreceğiz kim bileti alacak.

Hiç yorum yok: