12 Ekim 2011 Çarşamba

Play-Off'tayız Oleyyyy!


Başlıktaki gibi diyecek halimiz yok. Kutlama yapmanın anlamsız olduğu bir başarı bu. Doğru bir şey yapmadan, doğru dürüst futbol oynamadan yakalanan bir şans sadece. Grubumuzdaki diğer takımlar bizden daha mı iyiydi? Hayır. Biz onlardan daha mı iyiydik? Tartışılır. Tek farkımız, yıldızlarımız oldu. Arda 2 maçta ortaya çıktı. Burak 2 maçta ortaya çıktı. Biraz Emre gözüktü, Volkan uçtu, bir şans daha elde ettik böylece. Son maçta ise stres tavan yapmıştı, sonuç önemliydi. Aslında tüm maçlarımızı sanki 3 puan önemli, güzel futbolu boş ver gibi oynadık ama Azerbaycan karşılaşması deyimdeki karşılığını buldu.

Şimdi şans bir kez daha mı yanımızda olacak yoksa buraya kadar mı göreceğiz. Rakipler Portekiz, Hırvatistan, İrlanda Cumhuriyeti ve Çek Cumhuriyeti. Bana sorsanız çek bir "Çek" (!) derim. İçlerinde en zayıf halka olarak Çekler duruyor. Tabi sen böyle oynamaya devam edersen onlar da ekol takım, yerler seni ama Çek Cumhuriyeti dişimize göre. İrlanda biraz sıkıntılı. Mağlup etmesi zor bir takım. Son elemelerde zaten Fransa'ya hakem kıyağıyla elendiler. Trapattoni gibi bir kurt karşısında bizim Hiddink biraz kuzu olur. Hiç istemem. Hatta Portekiz'den sonra hiç istemediğim 2.takım. Hırvatlar ise 2008'e göre kan kaybıyla geldiler buraya ama motivasyonları yüksek olur bize karşı. Bu da doğal. Bilic hala kabuslar içinde uyanıyordur, 3 sene öncesini hatırlayınca. Ama bir yandan da avantaj olabilir bizim için bu kadar aşırı motivasyon. Sadece ilk maçı deplasmanda oynamayalım. Cehennemvari atmosfer, işi İstanbul'a bıraktırmayabilir. Sonuçta dişimize göreler. Portekiz'i söylemiyorum. Onları geçip finallere kalmak sadece hayal olur. Onları elememiz Türk Futbol tarihinin en büyük zaferi olarak geçer kayıtlara. Uefa şaşırır, maçı inceler. Seri başı olmamamıza rağmen biri hariç kötümser olmayı gerektirmeyecek rakipler var karşımızda. Ne yaparız diye sorarsınız, cevabım belli: Finallerde olma şansımız %10.

Öte yandan dün gece Trt 1'de bizim programımız Şut ve Gol hariç kimse topa giremedi, rakiplerimiz kim olacak konusunda. Amacım kendimizi övmek değil. Bunda kusur aramıyorum. Biz de verirken ekrana doğru mu diye çok düşündük. Uefa'nın sitesine giriyorsun yok. Büyük rezillik. TFF'nin sitesi tam kepazelik. Önce seri başıyız diye yazıyor sonra kaldırıyor. Hürriyet, internet sitesinde nasıl seri başı olduğumuzu puanlarla açıklıyor. Tam bir orta oyunu. Bir tek bizle Lig Tv verdi doğru bir şekilde torbaları. TFF yanlış vererek, Uefa vermeyerek büyük bir rezilliğe imza attı. Neyse Perşembe günü çekiliyor kuralar. Hiç umudum yok ama belki gideriz be.

Hiç yorum yok: