3 Ekim 2011 Pazartesi

Türkiye Futbol Tiyatrosu


Kaliteli komedi filmi bulmak zordur. Sizi süresinin en az %80'in de güldüren film ise şu aralar imkansız gibi. Son yıllarda aklıma "Hangover" dan daha komik bir film gelmiyor bu tanıma uyan. Ha bir de "The Kids All Right" ki o da tam komedi sayılmaz. Ama çok gülmüştüm onu hatırlıyorum. Film sektöründe bu sıkıntı gözüme çarparken bambaşka bir platform olan futbolda, aslında ülkemiz futbolunda son dönemde hergün ayrı bir komedi yaşanıyor. Futbol Federasyonunun şike soruşturmasında takındığı tutum, play-off sistemi derken bugün Beşiktaş'ın başına gelen olayı duyduğumda bir yandan güldüm, bir yandan vah vah dedim. Herhalde traji komiğin tanımı bu olsa gerek. Quaresma, Holosko, Ekrem ve Sivok, Beşiktaş'ın bugün oynayacağı lig maçına çıkmadan milli takımlarının kamplarına gidecekler. Bu da Sivok hariç diğer oyuncular, Gaziantep'e geldikten sonra belli oluyor. Beşiktaş yönetimi özellikle Quaresma için panik halinde Portekiz Futbol Federasyonu'nu arıyor. Quaresma milli takım hocasıyla konuşuyor. Maçı oynayayım salı geleyim diye. Cevap aynı, çok basit: "Dalga mı geçiyorsun?"
***
Avrupa Şampiyonası eleme grubu kuraları 2 sene önce çekilmiş. Yani ayın 7'sinde Cuma günü milli maç olacağı tam 2 sene önce belli olmuş. Federasyonda bu takvim mevcut. Hiçbir büyük ülkede Pazartesi günü normalde koymalarına rağmen sırf milli takım takvimi nedeniyle maç oynanmıyor. Sebebi de çok basit. Fifa kuralları gereği oyuncu, maçtan 5 gün önce ülkesi milli takımının kampında olmak zorunda. Yoksa açık bir şekilde ceza yersin. Peki bizim Federasyonumuz ne yapıyor. Pazartesi gününe maç koyuyor. Bu takvim daha önceden belli olmasına rağmen yapıyor bunu. Diğer ülke federasyonları bilmiyor mu böyle bir çözümü. Niye yapmıyorlar? Onlarında marka değeri yok mu? Onlarında yayıncıları bu kuralları bilip bir haftalık da olsa yapacak bir şey yok demiyorlar mı? Biz miyiz tek akıllı bu dünyada.
***
Ya Beşiktaş'a ne demeli? Quaresma'nın Portekiz milli takımında olacağı 30 Eylül günü açıklandı. Siz futbolcunun pazartesi kampa katılması gerektiğini bilmiyor munuz? Niye hemen yazılı başvuruda bulunmuyorsunuz federasyona? Niye olay patladıktan sonra önce sözlü başvuruda bulunduk, pazartesi sabahı yazılı başvuruda bulunacağız diyorsunuz. Sizde mi dalga mı geçiyorsunuz? Kalkıp ta şunu demesinler:"Efendim Beşiktaş perşembe Avrupa Ligi oynadı, o yüzden pazartesiye koyduk" diye. Diğer ülkelerde Avrupa Ligi oynayan yok mu? Atletico Madrid, Beşiktaş'ın perşembe günü oynadığı rakibi Stoke pazar oynadı. Normalde 2 ülkenin de pazartesi takvimi var. Onların federasyonu niye bugüne maç koymadı. Bilmiyorlar mı? Offf of. Bizden hakikaten hiçbir şey olmaz. Federasyonun acemiliği falan değil bu. Tam bir tiyatro. Hem de en komiğinden. Hala böyle küçük hesaplar içindeysek, kulüplerde çıkıp siz ne yapıyorsunuz kardeşim diyemiyorsa, vay halimize. En kötü muameleye layığız biz. Sonra Platini de çıkar atar fırçasını sen de hiçbir diyemezsin. Çünkü zayıfsın.

Not:Holosko ile Ekrem son anda tekrar kadroya girdi, ülke federasyonlarıyla konuşularak. Ama bu genel tablodaki rezilliği örtmez.

Hiç yorum yok: