30 Aralık 2011 Cuma

Mesut, 10 Numaranın Lanetine Karşı


Bugün Marca'nın internet sitesinde başlık böyleydi. Güzel bir inceleme yapmışlar. 2005 yılında Figo, Real Madrid'ten ayrıldığından bu yana 10 numarayı giyenlerin kötü performansı hatırlatılmış. Filmi geriye sarınca ve hafızayı biraz tazeleyince araştırmanın doğruluk payının yüksek olduğunu görüyorsunuz. Mesut'un da geçen sezon ki performansının altında olmasının sebebi 10 numaranın laneti mi diye soruyor Marca. Lanet falan deyince biraz 'Karayip Korsanları' havası oluyor ama güzel yerden yakalamışlar. Sonuçta geçen sezon büyüleyici bir performans gösteriyordu Mesut ama 23 numaralı forma giyiyordu. O performans sayesinde bu sezon, pazarlama, medya derken Mesut'a 10 numara verildi ama geçen sezon ki görüntüsünden çok uzaklaştı.

10 numaralı formanın büyük takımlarda ki önemi farklıdır. Aynı 7 ve 9 numarada olduğu gibi. Büyük takımlarda daha önce forma giymiş efsaneler sayesinde özellikle 7, 9 ve 10 numaranın satışlarda daha öne çıktığı görülmüş. Mesela Manchester United'ta Rooney'nin 8 numaradan 10'a geçmesi belki de bundandır. Ronaldo'ya da İngiltere'ye geldiğinde Best, Cantona ve Beckham'ın forması verildi. Geleceğin yıldızı olarak bakıldığı için Manchester'in büyülü 7 numarasını giymeliydi.
Messi'nin de aynı şekilde son yıllarda 10 numarayı giymesi tesadüf değil. Ronaldinho gittikten sonra pazarlama harikası olarak o formayı Messi giymeliydi. 19 numarayla devam edemezdi.

Real Madrid'te de bu durum hep böyle oldu. Wesley Sneijder, şampiyonluk yaşadığında Madrid'te aynı Mesut gibi 23 giyiyordu. Bir sonra ki sezon 10 numarayı geçirdi sırtına ve tanınmaz hale geldi. Robinho için Real Madrid forması zaten ağır geliyordu, 10 numarayla iyice dibi gördü. Lass Diarra'nın 10 numarayı nasıl aldığı ise ancak espri konusu olur. Büyük ihtimalle bir hataydı. Mesela Ronaldo 9'dan 7'ye geçti. Benzema 9'u, Kaka ise 8 numarayı aldı. Herkes lanetten bir şekilde kaçarken Mesut yakalandı. Kurtulması için tek yol, bu sezon şampiyonluğun gelmesi. Yoksa sonu Robinho ve Sneijder'e benzeyecek diye korkuyorum.

Hiç yorum yok: