1 Mart 2012 Perşembe

Messi'nin Değişmesi Lazım


Hala daha dünyanın en iyi takımı Barcelona. Real Madrid'in 10 puan önde olmasının pek bir önemi yok. En iyi olmak için bütün kupaları toplamak, ligdeki rakibini paramparça etmen gerekiyor. Barcelona geride kalan 3 sezonda bunu yaptı Real Madrid'e. Ezdi geçti. Ama bunu yaparken de benim çok dikkatimi çeken sahadaki cool tavırlarıydı. Sinirlerini aldırmış gibi oynuyorlardı. Zaten başka türlü psikopatça bu kadar pas yapılmaz, sabır olmayınca. Takım halinde çıldırdıkları, sinirlendikleri maç sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Arada çadır tiyatrosu oynayınları da var, çirkinleşenleri de ama çok büyük çoğunluğu sakin.

Messi de bu adamlardan biri. Kolay kolay tepki, isyan göremiyorsun Arjantin'linin suratında. Acaba başka bir ülkede olsa yine böyle bir ruh halinde olurdu yoksa Barcelona'da oynuyor diye mi böyle kafamda hep bir soru işareti oluyor. Bu kadar üstün yeteneklerle donatılmış Messi, milli takımında da Barcelona'nın etkisi altında kaldığı için mi genelde donuk oluyor. Maradona'nın agresifliğini, enerjisini göremiyorsun Messi'de. Yetenek olarak çok yakın Diego'ya ama arkadaşlarını etkileme konusunda bir o kadar uzakta diye düşünüyorum.

Dün gece hat-trick yaptı İsviçre ile oynanan hazırlık maçında. Son dönemde milli takımda bu kadar ön plana çıktığı bir maç olmamıştı Messi'nin. Sonuçta bu bir hazırlık maçı, kıymeti yok ama umarım şu Barcelona donukluğundan kurtulur Arjantinli. 2 sene sonra Dünya Kupası'nda bu özelliklerini çıkartmazsa ortaya yeteneklerinin yine bir faydası dokunmayacak. Genel Arjantin karakterini biraz göstermesi lazım. Daha agresif, daha öne çıkan bir lider olması lazım. Biraz Maradona, biraz Che Guevara olması lazım.

Hiç yorum yok: