7 Mayıs 2012 Pazartesi

Minareyi Çalan Kılıfını Hazırlamış

PFDK kararları nihayet açıklandı : Şike de var Teşebbüs de ama " Kişiler ve Kulüpler ayrı tutulmuş." Yani Minareyi çalan kılıfını hazırlamış ..
Yazıma başlamadan önce basında çıkan tüm haberleri okuyordum ki NtvSpor.net'te gözüme haber çarpmadı girdi ;
http://www.ntvspor.net/haber/futbol/64357/niyet-baska-olsa-yildirima-ceza-verilirdi .. Radyoya bağlanan PFDK üyesinin söylediği her şey normal tek biri hariç ; İbrahim Akın'ın " şike yapmaktan dolayı " ceza almasına neden olan Fenerbahçe - İBBspor maçında Akın'a parayı getiren gayri resmi menajer Yusuf Turanlı'ya parayı aktaran son kişi Sivasspor Yöneticisi Ahmet Çelebi ki O da ceza aldı. Fakat Çelebi'den öncesi meçhul..
Hemen burada bir manşet atmak istyorum ; PFDK Fenerbahçe'yi kurtardı ama Aziz Yıldırım'ı ateşe attı. Neden mi ? PFDK kararı sonrası kiminle konuşsam " Aziz Yıldırım suçsuz, neden hala hapishanede yatıyor " vb cümleleri duyuyorum. Kanımca PFDK kararlarında Çelebi'den öncesi bulunamayan para bir şekilde Mecnun Odyakmaz'a oradan Olgun Peker'e, en sonda Aziz Yıldırım'a bağlanır mahkeme de; oldu mu size organize suç örgütü.

Kararın diğer boyutu ise Sn. Federasyon Başkanımız Yıldırım Demirören'in yalancılığı konusunda Doktora Tezidir. Demirören şike yok ama Rıdvan Dilmen'in tabiri ile " Teşebbüsün teşebbüsü var " demiş ve içimiz rahat, gönlümüz huzurlu sözleri ile bitirmişti konuşmasını. Bir hafta sonra açıklanan karar ise tam tersi çıktı. Hem şike var hem de teşvik.. Umarım Demirören ve futbolu yönetemeyenler UEFA'ya da yalan söylememişlerdir..

Benim bu noktada en çok merak ettiğim şey ise Şekib Mosturoğlu, İlhan Ekişoğlu ve Cemil Turan'ın karara göstereceği reaksiyonlar. Üç isim kararlar için Tahkim'e gidecekler mi  ve gidecekler ise savunmaları ne şekilde olacak ? Hala şike yapmadıklarını mı iddia edecekler yoksa bakınız Fenerbahçe'nin şikeye bulaşmadığını söylediniz ama bizler neden ceza aldık mı diyecekler ? Bu gelişmeleri dikkatle takip edeceğim..

Gelelim işin UEFA tarafına ; Infantino açıkça teşvik ile şike benzer şekilde cezalandırılır, Platini ise Kişiler ve kurumları ayırmak mümkün değil dediler. Bu UEFA'nın en üstünde bulunan iki ismin açıklamalarını, dün gece alınan kararlar ile alt alta yazdığımızda ortaya net bir sonuç çıkıyor ; UEFA bu işi bu halde kabul etmez.. TFF bizleri sulu dereye götürür susuz getirir, kanarız, balık hafızalıyız biz. Öyle kamplaşmışız ki 3 gün kavga eder 4. gün " aaa derbi " der gene unuturuz gider. Ama , daha önce de yazdığım gibi, Avrupa Kupalarını ellerinde tutan Eliler bu " sahaya yansımamış teranesini " kabul etmezler. Diyeceksiniz ki " Kurullarımızı işlettik, madde değiştirdik, tarafsız organlar bu kararı verdi ", onlar da siz Sivas'ta da Kahramanmaraş'ta da Taksim'de de Susurluk'ta da kurullarınızı işletmiş idiniz derler ise ne cevap vereceğiz.. Kusura bakmayın ben utancımdan kafamı yerden kaldıramam..

Gelin mantıklı olalım, artık karar da çıktı nasıl olsa; Hem şike var hem de teşvik. Sizler avukatsınız, doktorsunuz, mühendissiniz, işletmecisiniz, öğretmensiniz, ne iseniz osunuz. Şu kişiler ile kurumlar garabetinden hepimiz kurtulalım. İlhan Ekşioğlu, Şekib Mosturoğlu, Cemil Turan şikeye ne için teşebbüs etmişlerdir ? Ya da İbrahim Akın ile Ahmet Çelebi şikeyi kimin için yapmışlardır ? Bir suçtan kim,hangi kurum haksız kazanç sağlıyor ise O cezasını çeker. Ve yine kim yada hangi kurumun emeği,parası vs haksız olarak gasp edilmiş ise ona hakkı iade edilir. Yoksa banka işlemlerinizde hata olduğu zaman bankanız sise " kişiler ile kurumları ayırdık git paranı hata yapandan al " dese ne cevap verirsiniz ?

Bugün Uğur Meleke'nin de dediği gibi.. Ben o hepimizin olduğu gemide değilim çünkü ben çocuklarıma Hak ve Adalet'ten bahsetmek istiyorum, onların para ve güç uğruna nasıl çiğnendiğinden değil..

Saygılarımla..



1 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

Futbolu yöneten 3 tane yöneticinin sözü geçiyor bu ülkede. Onlarında bir kulağından girip diğer kulağından çıkıyor.